Experiment Stirile ProTV. Prajeala vs salata, suc vs apa. Ce mancam pe timp de canicula

Dată publicare: 15-07-2011 19:48
Dată actualizare: 29-10-2012 00:15


Vara cea fierbinte nu ne iarta si nici nu tine cont de varsta, in luna lui cuptor. Iar dupa doua zile de arsita si cod galben, nici in locurile umbroase nu mai este chip sa te ascunzi.

Vineri au fost peste 37 de grade in vestul si sudul tarii, iar de sambata incolo, este loc si de mai rau. Ca sa nu ne complicam situatia, este esential sa ne hidratam si sa mancam corect.

Stirile ProTV va propun un experiment ca sa aflam cat de importanta este alimentatia in timpul perioadelor caniculare. Personajele sunt doi tineri care nu sufera de vreo afectiune cronica.

Laurentiu este gurmand din fire si nici macar astazi, cand aerul parea ca fierbe, nu a renuntat la mici cu cartofi prajiti. La polul opus, o prezentam pe Alice, care s-a rezumat sa ciuguleasca o salata.

Amandurora le-a fost masurata tensiunea, inainte de masa de pranz. Dupa ce au mancat, au fost lasati sa se hidrateze. Alice a bauta apa plata, iar Laurentiu o jumatate de litru de suc. Dupa trei ore, o asistenta le-a luat tensiunea. Alice o avea la fel. Laurentiu nu. In plus, transpira abundent.

Explicatia pleaca de la alimentatie.

Asadar, evitati in aceasta perioada carnea grasa, prajelile, mezelurile, prajiturile cu crema, bauturile acidulate si alcoolul. Le putem inlocui cu legume, fructe, supe, ceaiuri sau lactate.

Si nu uitati ca si urmatoarele doua zile vor fi de foc. Temperaturile se vor apropia de 40 de grade, iar pragul de umiditate va depasi 80 de unitati.


VIDEO PROTVPLUS.RO