Admiterea la FMI, ultima zi de inscrieri. Sambata si duminica sunt examenele

Dată publicare: 15-07-2011 12:57
Dată actualizare: 27-09-2012 08:15


Curtea interioara - Facultatea de Matematica si Informatica

Una dintre cele mai apreciate facultati de la Universitatea Bucuresti isi inchide astazi listele de inscrieri. Cele doua specializari sunt printre putinele la care se mai da examen. 

este vorba despre Facultatea de matematica si Informatica, la care s-au inscris pana acum 414 candidati pe cele 180 de locuri bugetate la Informatica si 23 pe cele 100 cu taxa.

Concurenta mica este si la specializarea Matematica, unde sunt doar 194 de candidati pe 150 de locuri la buget si 8 candidati pe cele 100 de locuri cu taxa.

Taxa de participare la examen este de 100 RON pentru participarea la concursul de admitere la un singur domeniu de licenta - matematica sau informatica, ori 150 RON pentru participarea la concursul de admitere la ambele domenii de licenta.

Gasiti detalii despre concurenta si rezultatele examenului, pe site-ul FMI.

Potrivit unui studiu intern, angajabilitatea absolventilor programului de 3 ani de licenta in Informatica din 2010, la 6 luni de la absolvire, este de 60%, iar al absolventilor din 2009, la 18 luni de la absolvire este de 88%.

80% dintre absolventii care nu sunt angajati au invocat ca motiv faptul ca urmeaza cursuri de Master.

Peste 80% dintre absolventii angajati lucreaza in industria software, in timp ce procentul absolventilor care lucreaza in invatamantul preuniversitar este de cca 2%, aceste doua domenii fiind, in mod traditional, principalele zone pentru care facultatea pregateste absolventi de informatica.

Peste 80% dintre absolventi urmeaza un program de Master, dintre care peste 10% in strainatate.

Majoritatea absolventilor angajati - peste 90% - lucreaza cu program complet, chiar daca foarte multi dintre acestia urmeaza in paralel un program de Master.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO