Albinele au luat-o razna din cauza caniculei. Ce facem daca suntem intepati

Dată publicare: 15-07-2011 17:20
Dată actualizare: 30-10-2012 00:06


Canicula face victime colaterale. Au innebunit albinele, si se napustesc in roiuri peste betii oameni. Foarte multi au ajuns de urgenta la spital, in special, in zona Moldovei.

In Botosani, o femeie care mergea la piata, printre blocuri, a fost atacata de insecte si pana sa vina ambulanta intrase deja in soc anafilactic.

Din fericire femeia in varsta de 55 de ani a fost dusa la spital si salvata. La fel a patit si o gospodina de la tara care povesteste ca a fost atacata de albine in curte. Altcineva spune ca a nimerit din greseala intr-un roi ratacit. S-a speriat, a dat din maini, a luat-o la fuga, dar s-a impiedicat si s-a ranit la cap.

Medicii si apicultorii precizeaza ca daca intram in panica si ne agitam, nu facem decat sa enervam albinele si mai rau!

Cum se scoate acul? Se apasa dintr-o parte cu un deget si se scoate acul cu unghia. Cei mai multi gresesc si scot acul cu doua degete. Punga cu venin se sparge atunci si se raspandeste in organism, iar mirosul atrage si alte albine! Cel mai bine e sa stergem locul intepaturii cu otet. In plus, ar fi bina sa evitam parfumurile florale sau fructate.

Acum o luna, cand ne-am confruntat cu alt val de caldura, mai multe roiuri de albine au starnit spaima in Timisoara. Aproape ca au acoperit un scuter ori s-au adapostit sub umbrele, pe o terasa aglomerata.

Si animalele au un comportament ciudat pe canicula. Ursii din Bucegi, de exemplu, au inceput sa urce pe platoul montan ca sa gaseasca racoare. O ursoaica urmata de trei pui a fost vazuta astazi la peste 2200 de m altitudine, langa releul Costila.

 

Tags: canicula, albine,


VIDEO PROTVPLUS.RO