Exemplul romanilor din Bistrita care si-au asfaltat singuri strada, satui sa astepte autoritatile


Ultimul update: Luni 16 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Vineri 13 Septembrie 2013 08:39
Categorie: Stiri Sociale

Satui sa mai astepte ajutor de la primarie, mai multi oameni din Bistrita s-au hotarat sa isi faca singuri traiul mai comod si s-au apucat sa asfalteze chiar ei strada, din banii lor.

De ani de zile se plang ei, se ridica nori de praf pe drum si isi strica masinile in gropi.

Cand i-au vazut cum dau de zor la lopata, edilii orasului au promis ca macar asfaltul il vor turna din bani publici. Si asta peste doar cateva zile, adica saptamana viitoare.

Cu mic, cu mare, de doua zile acesti oameni din Bistrita muncesc pe rupte. Au pus bani, mana de la mana, sa asfalteze strada, si au stabilit si o regula: fiecare se ocupa de zona din fata portii. Indiferent de probleme, nimeni nu s-a dat in laturi de la treaba.

"De cati ani inghitim noi aici praf si platim impozit la fel de mare ca si cei care stau in centru.", spune un locatar.

Oamenii au asezat la intrarea pe strada si o pancarta pe care au scris ca strada a fost reabilitata din banii lor. Stanjenite de situatie, autoritatile au inlaturat-o.

"Nu-i putem critica ca au incercat sa-si aduca o imbunatatire la chestiunea respectiva. Nu e o chestiune care le-ar rezolva problema, nu asta este solutia de rezolvare a ei!", a declarat George Avram, viceprimarul orasului Bistrita. 

Autoritatile au promis ca vor face rost de fonduri pentru asfaltare pana saptamana viitoare, cand vor incepe lucrarile pe strada respectiva.

Ce amenzi risca constructorii care nu dau in folosinta la timp autostrazile. Exemplul Lugoj-Deva
Sistemul video ultra performant pe care nu il foloseste nimeni. Risipa de 2,6 mil. de euro de pe A2
VIDEO PROTVPLUS.RO