Excesul de grasimi dauneaza activitatii cardiace!
Suntem in post, iar unii chiar respecta asta, dar ascultati un sfat dat de medici. Uitati de painea cu untura si ceapa, chiar daca-i gustoasa, si treceti pe salate cu ulei de masline si somon la gratar.
Numai anumite grasimi sunt esentiale pentru organism. N-au aflat de acest lucru 70% dintre romani, iar asta se traduce printr-o dublare a numarului de afectiuni cardio-vasculare.
1990: 413 000 CAZURI NOI BOLI CARDIOVASCULARE
2006: 818 000 CAZURI NOI BOLI CARDIOVASCULARE
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Bolile cardio-vasculare fac ravagii printre romani iar consumul de grasimi este direct legat de aparitia lor. Numai ca nu toate mancarurile ne fac rau.
Grasimile rele sunt cele predominant de origine animala, care consumate in exces, cresc nivelul colesterolului in sange si pot duce la infarct, hipertensiune sau accidente vasculare cerebrale. Le gasim cel mai frecvent in carnea grasa, in unt sau in produse lactate grase.
Cum putem sa introducem aceste grasimi benefice in organism? Puteti de exemplu sa adaugati ulei de masline la salata de legume sau sa mancati o data sau de doua ori pe saptamana peste gras si de ce nu o mana de alune, fistic sau nuci.
Timp de 33 de ani, Finlanda a aplicat un program national de alimentatie sanatoasa. S-au facut cercetari despre nutritie, le-au integrat in serviciile de sanatate, au dus campanii de informare in scoli si institutii publice, au luat masuri la nivel legislativ si au monitorizat permanent acesti pasi.
Rezultatul: in perioada derularii programului, mortalitatea din cauze cardio-vasculare a scazut cu 80%. Romania este abia la capitolul cercetare.