Esecul imobilelor RA-APPS. Cat costa un apartament intr-un bloc cu risc seismic din Bucuresti
Vanzarea imobilelor RA-APPS pare un esec rasunator. Chiar si dupa relaxarea conditiilor de licitatie, care prevad inclusiv reducerea preturilor cu pana la 30%, regia de stat a instrainat doar un singur imobil.
Practic, casele RA-APPS sunt mult prea scumpe. Dar, daca nu se prezinta nimeni la licitatie, pot fi luate prin negociere directa, la preturi incredibil de mici.
Intr-un bloc de langa Piata Unirii din Bucuresti RA-APPS vinde 13 apartamente cu 1000 de euro metrul patrat de suprafata utila, plus TVA. Pentru ca nu si-au gasit cumparator, luna viitoare vor fi scoase iar la licitatie, mai ieftine cu 20%. Tot este prea mult, cred analistii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Am impresia ca au facut o supraevaluare, 1250-1300 de euro pe metrul patrat fiind cu mult in afara pietei in acest moment. Chiar daca vorbim de zona Bulevardului Unirii, la preturi comparabile putem gasi duplexuri in blocurile de pe bulevard care sunt la niste preturi mult mai convenabile", a declarat Dragos Vilceanu, presedinte Asociatia Brokerilor Imobiliari.
Consultantii au spus de multe ori ca vanzarea locuintelor in aceasta perioada de cadere a pietei imobiliare NU este o solutie. Totusi, RA-APPS insista, dar pleaca de la preturi enorme, chiar si in cazul cladirilor cu probleme.
RA-APPS vinde un apartament intr-un bloc cu risc seismic si, desi locuinta are dezavantajul ca nu poate fi asigurata, pretul acesteia la prima licitatie a fost de 156.000 de euro.
Cumparatorii nu dau buzna pentru ca procedura este dificila si au nevoie de bani gheata.
Interesant este ce se intampla daca nu apare un cumparator nici la un pret redus cu 30%: "Acum, dupa trei licitatii in care nu a venit nimeni, se ajunge la o negociere directa care este extrem de favorabila celui care cumpara si defavorabila statului, in care RA-APPS va vinde la valoarea contabila", a declarat Cristian Hostiuc, director editorial ZF.
Iar valoarea contabila poate fi in unele cazuri de cateva zeci de mii de LEI, nu de EURO.