Emotii mari pentru cei care vor sa devina medici. Astazi se da admiterea


Ultimul update: Joi 18 Octombrie 2012 12:11
Data publicarii: Joi 23 Iulie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Candva erau si 20 pe un loc, iar lumea ii privea cu mare admiratie. Acum sunt "omul si locul", deci nimanui nu i se mai pare o performanta sa reuseasca din prima in Bucuresti. Este vorba despre admiterea la faculatea de medicina.

In tara unde un medic incepator ia 800 de lei, adica nici 200 de euro pe luna, tot mai putini tineri se inscriu la facultate.
Iar acestia sunt de obicei copii de doctori, sau cei cu adevarat pasionati de meserie. Concurenta este ceva mai mare, la farmacie si stomatologie.

Joi, la opt dimineata, in fata Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti era inghesuiala mare. Atat copiii, cat si parintii, au inima cat un purice de emotie. Candidatii au mancat ca pe paine biologia, chimia si fizica.

Ceva mai mult succes a avut anul acesta medicina dentara. La Timisoara, spre exemplu, sunt inscrisi 10 candidati pe un loc.

Si la Cluj peste 1.200 de absolventi au dat examen de admitere la Universitatea "Iuliu Hatieganu". Toata lumea isi doreste sa prinda un loc la buget pentru ca taxa este de 6.000 de lei pe an.

Examenele continua si vineri, la toate cele universitatile de medicina din tara.

Tags: admiteri, medicina,

Salariul de 800 de lei nu-i mai
VIDEO PROTVPLUS.RO