Elevii din Alba Iulia si-au aratat talentul la gatitul mancarii romanesti. Ce preparat delicios a impresionat juriul
Liceenii din Alba Iulia si-au demonstrat joi maiestria la gatitul preparatelor romanesti.
Impartiti in opt echipe, au pregatit cu multa voie buna retetele bunicilor. La final, competitia "Lingura de Aur" a fost castigata de cei care au gatit o ciorba de salata si un bulz ardelenesc cu cotlet. Premiantii vor mai face 300 de astfel de portii, cu ocazia zilelor orasului, care se sarbatoresc in acest weekend.
Elevii Colegiului Economic din Alba Iulia si-au dovedit joi priceperea in arta culinara. In doar doua ore, au gatit mancaruri traditionale: mamaliguta, tochituri sau ciorbe.
Alexandra, concurenta: "Ciorba a iesit buna, nici sarata, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Cu siguranta a fost o munca de echipa fiecare am avut ceva de facut intre noi."
Aceasta echipa in schimb, este mai optimista si multumita de gustul delicatelor preparate dupa reteta bunicii.
Narcisa, concurenta: "Bulz ardelenesc si cu cotlet si ou si e foarte gustos. Noi am ales acest preparat pentru ca este foarte vechi si consider ca l-am gatit foarte bine."
Asa au considerat si juratii, care au decis ca grupul Narcisei sa castige competitia "Lingura de Aur".
Juriu: "Este un preparat foarte bun, este un bulz de mamaliga vad ca elevii l-au si reinterpretat putin, au pus si cotelt de porc, este un preparat traditional romanesc care se face la noi in Ardeal."
Tiberiu Taranu, administrator hotel: "S-a vazut inventivitatea lor, chiar daca unele preparate sa zicem ca mai aveau nevoie de anumite condimente sau unele trebuiau aranjate intr-un anumit fel, trebuie sa nu uitam ca sunt elevi de clasa a IX-a."
La final, toti concurentii au fost rasplatiti cu premii pentru truda si inventivitatea lor in bucatarie.