Elevi de toate vârstele din Baia Mare au dezbătut probleme arzătoare la nivel mondial într-un comitet ONU
Elevi de toate vârstele din Baia Mare au intrat, preț de câteva ore, în pielea diplomaților și au dezbătut probleme arzătoare la nivel mondial. Siguri pe ei, micii delegați au partipat la un comitet ONU.
Discuțiile au fost moderate de experți în pace și de invitați din state africane.
„Mulțumesc mult, mergem acum la următorul speaker, care este delegatul din Malta. Trebuie să prioritizăm accesul la educație de calitate pentru a readuce speranța.”
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În sala de ședințe a Consiliului Județean din Baia Mare au fost zeci de elevi care aspiră la o carieră în diplomație. Au luat cuvântul pe rând și au dezbătut, în limba engleză, problemele cu care se confruntă omenirea la ora actuală, precum schimbările climatice și războiul din Ucraina.
Waiswa Ali, președintele comisiei: ”Aceasta e conferința internațională. Delegații vor lua cele mai bune decizii pentru a vedea schimbarea pe care o căutam."
Simularea discuțiilor diplomatice este un bun exercițiu, spun tinerii aspiranți.
Tudor Pop, elev: ”Doresc să studiez la Cambridge și poate să devin medic sau inginer. O să mă întorc în țară pentru că tara mea e a mea și vreau să o reprezint”.
Luna Tătaru, elevă: ”M-ar putea ajuta extrem de mult în admiterea la universitate. M-am gândit să merg în străinătate la Harvard, este o universitate foarte complexă și interesantă."
Paul Zah, elev: „Am fost ales pentru o ședință la New York, unde s-a discutat despre refugiați și război, despre cum să-l oprim și să oprim producția de uraniu."
Mesajele tinerilor vor ajunge și la reprezentanții ONU.
Dr. Alexander Yohanan Thymmons, președinte asociație: „E important să învățam de la cei tineri, compasiunea și iubirea unul fata de celalalt. ei reprezintă viitorul nostru și e important cât mai devreme să li se dea o voce.”
Andreea Vâscul, președinte Rotaract Baia Mare: ”Vom avea Consiliul Națiunilor Unite pentru Securitate, unde se va discuta criza refugiaților, războiul dintre Ucraina și Rusia și schimbările climatice care ne afectează pe toți.”
Evenimente asemănătoare au fost organizate la Londra, Belgrad sau New York.