E criza si se amaneteaza orice:de la plasme la cercei. Pentru bani de nimic

Dată publicare: 19-10-2010 00:00
Dată actualizare: 25-07-2012 03:56


Criza este atat de rea, incat romanii au ajuns sa-si scoata la vanzare aproape orice din casa, pentru sume derizorii. De la cerceii si argintaria bunicii, pana la plasmele si laptopurile cu care altadata se laudau, toate iau drumul amanetului.

La Sfantu Gheorge, de pilda, se amaneteaza orice: tacamurile, farfuriile de argint, inelele si cerceii bunicii. Toate pastrate multa vreme ca o mostenire nepretuita. Desi renunta greu la ele, oamenii nu mai au ce face cand raman fara bani de paine.

Un inel de argint care cantareste putin peste 10 grame este cumparat de casa de amanet cu sapte lei si, daca proprietarul nu il rascumpara, este vandut mai departe cu 12. In general, insa, argintaria se topeste.

Dar ce se intampla cand clientii raman si fara vesela si fara bijuterii? Se grabesc sa aduca plasmele si laptopurile cu care altadata se mandreau in fata musafirilor. Conditia este sa fie in garantie, sa aiba factura. Pentru un astfel de obiect, oamenii primesc 30% din valoarea lui.

Reprezentantii caselor de amanet spun ca in ultima vreme tot mai multi clienti vin sa-si vanda telefoanele mobile, aparate foto, combine muzicale sau costumele de nunta. 


VIDEO PROTVPLUS.RO