Dulciuri traditionale cu miere si mirodenii, la targul sasilor din Sebes. Unde vor merge banii obtinuti din vanzarea lor

Dată publicare: 05-12-2015 07:34
Dată actualizare: 08-12-2015 07:11


Un targ de Craciun se deschide sambata in Sebes. Voluntarii comunitatii sasilor s-au transformat in patiseri, cu un scop nobil.

Au copt sute de figurine si au facut casute colorate din turta dulce. Banii obtinuti din vanzarea dulciurilor vor merge astfel catre cateva familii nevoiase .

"Eu pregatesc turta dulce, framantam aluatul si dupa aceea facem forme si le vindem si cu acei bani cumparam haine la copiii saraci" explica o fetita.

In bucataria parohiei evanghelice din Sebes a fost forfota mare si s-a muncit la foc continuu.

"Am inceput deja de o luna cu pregatirele pentru targul de Craciun. Turta este meniul principal al targului si pana acum am reusit sa facem turta dulce din 50 de kg de aluat”, spune Andreas Guta, unul dintre Voluntari “Imi place foarte mult sa ajut."

Voluntarii au respectat retetele traditionale sasesti si au facut dulciurile cu multa miere si mirodenii. Casutele din turta dulce au fost decorate si colorate cu multa iscusinta, iar fiecare model este unic. Delicioasele dulciuri costa intre 5 si 50 de lei. Iar cine cumpara...face o fapta buna si aduce bucurie in sufletele celor care nu au posibilitati financiare.

Alfred Dahinten - preot: "Vrem sa ajutam, cu banii pe care ii adunam din vanzarea acestor turte dulci, vrem sa ajutam oameni saraci sau copii saraci sau oameni bolnavi."

Ajuns la a opta editie in Sebes, Targul de Craciun al comunitatii sasilor isi deschide portile sambata. Anul acesta, banii stransi vor ajunge la familiile din zona Sebesului, dar si din Valea Jiului.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO