Drob de mistret, mici din carne de caprioara si tocanita de iepure, in meniul pregatit la Festivalul Vanatorilor, din Vaslui
Drob de mistret, mici din carne de caprioara, tocanita de iepure - cam asa suna meniul pregatit la Festivalul Vanatorilor, din Vaslui.
Aroma bucatelor a atras sute de oameni, care au gustat din toate. La final, multumiti au fost si ei, si bucatarii, care au cules laudele.
Un deliciu - au tinut sa completeze, incantati, cei care au gustat din friptura la protap. Cine a avut pofta de mancare a avut de unde alege. Meniul a fost bogat - pentru inceput, carnati si mici din carne de caprioara, pastrama, drob de mistret...
Bucatarii talentati au dat si cateva ponturi. Se completeaza reteta, spun ei, cu sare dupa gust, piper cat sa faca pofta de vin, rabdare si indemanare.
Vanatorii au venit la festival inarmati si cu vorbe mestesugite.
"Vanator si bucatar de ocazie pentru trecatori. Pentru cunoscatori. Mistretului asta i-a placut morcovul. Astea is merisoare, alea perisoare si aia sunt verisori."
"Punem mult suflet si merge numai cu ingrediente naturale din gradina noastra. Daca invart oleaca, deja va saliveaza papilele gustative."
Iar localnicii nu i-au contrazis.
"E exceptional! Fereassa Dumnezeu sa mananci asa ceva si sa nu ai vin."
"Fasole ca la Bulboaca. Niciodata nu o sa iasa fasolea asa acasa."
"Peste proaspat. Foarte bun, gustos, gatit exact traditional."
Dupa ce s-a ospatat toata lumea, petrecerea a continuat - pe muzica populara - pana seara tarziu.