Doneaza sange din cauza crizei!
Criza de bani, o solutie la criza de sange! Nevoia de a pune ceva pe masa ii face pe romani sa vina in numar tot mai mare sa doneze sange.
Recunosc deschis ca o fac pentru bonurile de masa oferite, iar unii doneaza cat de des le permit doctorii.
Asa se face ca, spun medicii, in centrele de transfuzii sunt cu 50% mai multi donatori ca in 2008. Vin si cate 200 pe zi.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 40.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 3:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Florica are 29 de ani si doua fete de crescut. Nu are serviciu, asa ca vine des sa doneze sange, chiar si din doua in doua luni. Are grupa AB4, o grupa rara, si stie ca n-o sa o refuze medicii. Pentru gestul sau, primeste sapte bonuri de masa in valoare de 60 de lei. Asa isi hraneste copiii.
Florica nu este un caz rar. Dimpotriva, vin zilnic peste 150. Numarul lor nu e mai mare ca pe vremea lui Ceausescu, cand aveau si 700-800 de donatori pe zi.
Chiar daca, in sfarsit, au aparut donatorii, medicii au in continuare nevoie de sange de la persoane care au RH negativ sau grupa AB4. Iar strigate de ajutor se aud din toate spitalele. La Fundeni, se fac operatii pe cord deschis si de transplant hepatic, iar centrul de transfuzii acopera doar 50% suta din necesarul de sange.
Si la Timisoara s-au inmultit donatorii. Mirela, de exemplu, doneaza sange de sapte ani, dar acum bate drumul pentru cateva mese in plus. Si ca ea sunt si altii.
In Romania exista, 41 de centre de transfuzii. Numai in Bucuresti, anul trecut, s-au recoltat 40.000 de prize.