Deznodamant trist pentru fetita crescuta doar cu pufuleti si ceai. Ar putea fi luata de langa medicii care au salvat-o

07-10-2014 17:58


Florentina cantarea numai 5 kilograme la 5 ani, cand a ajuns in coma la spital. Totul, din vina mamei, care a hranit-o doar cu ceai si pufuleti.

Dupa sase luni de tratament, cea mica si-a revenit miraculos, insa reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului au hotarat sa o duca intr-un centru de plasament pentru minori cu nevoi speciale. Decizia i-a revoltat pe medicii care au ingrijit-o. Acestia sustin ca Florentina nu va evolua daca nu va creste intr-o familie.

La 5 ani, cand a fost internata, Florentina cantarea doar 5 kilograme, era pe jumatate paralizata, deshidrata, malnutrita si nu vorbea. Fusese luata de inspectorii sociali din familie dupa ce propria mama a infometat-o, hranind-o doar cu ceai si pufuleti.

Cat a fost internata, a luat in greutate si a fost rasfatata personalului medical de la Spitalul de Copii din Iasi. Ochii ei frumosi ascund insa o poveste tulburatoare.

De miercuri insa, destinul Florentinei ar putea fi pecetluit din nou. Conducerea Directiei pentru Protectia Copilului Vaslui a decis, suprinzator, ca fata ar trebui trimisa la Barlad,
intr-un centru de plasament pentru copii cu nevoi speciale. O decizie nedreapta, spun insa toti cei care au vazut cat a evoluat.

Gina Munteanu asistenta sefa: "Acest copil are nevoie de parinti, de mama si de tata, ea are nevoie de o familie si speram ca de acolo sa plece dintr-o familie."

Cei de la Directia pentru Protectia Copilului Vaslui considera insa ca au gasit cea mai buna solutie pentru moment.

Ionel Armeanu Stefanica, directorul DPC Vaslui: "Am luat hotararea ca acest copil sa fie dus in centrul de recuperare, pentru a lucra specialistii cu el permanent, pentru a putea sa-l aducem la deprinderi de viata pentru varsta de aproape 6 ani si sa gasim apoi un asistent maternal."

Din punct de vedere medical, Florentina este sanatoasa. Un logoped o poate ajuta sa treaca peste problemele de vorbire iar dragostea unei familii ar putea face minuni pentru ea, considera medicii.

Prof. dr. Marin Burlea, sef clinica de Gastroenterologie a Spitalul de Copii Iasi: "Cred ca va suferi daca merge intr-o institutie, pentru ca nu va fi la fel de ingrijita si de iubita, chiar daca acolo sunt conditii ideale."

Miercuri, alaturi de Florentina va pleca si un medic rezident care vrea sa o ia in plasament cat mai repede. In tot acest timp, parintii copilei, care nu au vizitat-o nici macar o zi la spital, sunt cercetati de politie pentru rele tratamente aplicate minorului.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO