Delta va avea, din nou, aeroport, dupa 20 de ani. Planul saptamanal al zborurilor si pretul unui bilet Bucuresti-Tulcea
Cine vrea sa se bucure de frumusetile Deltei va putea in curand sa ajunga la Tulcea cu avionul. Dupa aproape 20 de ani de pauza, aeroportul se redeschide, din luna mai, pentru zboruri interne si internationale.
Vor exista 3 curse saptamanale, anunta autoritatile: Otopeni-Tulcea, Tulcea-Bergamo, si Tulcea-Frankfurt.
In fata peisajelor din Delta nu numai ca ramai mut de uimire, dar, cu siguranta, iti doresti sa ajungi cat mai repede acolo. Din luna mai, acest lucru devine posibil, pentru ca se redeschide aeroportul iar o companie low-cost romaneasca s-a aratat interesata de aceasta detinatie.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
George Tincea, directorul tehnic al companiei: "Va opera trei zboruri pe saptamna cu destinatia Otopeni-Tulcea, Tulcea-Bergamo (2 zboruri pe saptamana) si un zbor Frankfurt."
Un bilet Bucuresti-Tulcea nu va costa mai mult de 50 de euro. Pentru cursele din Germania si Italia, oferta este si mai buna: preturile incep de la 29 de euro. Tarifele includ taxele de aeroport, bagajul de cala si cateringul pe durata zborului.
Constantin Albu, directul aeroportului Delta Dunarii: "Pista noastra are o lungime de 2.000 de metri, poate primi aeronave de clasa C, Boeing, Airbus si alte asemenea avioane."
Odata cu deschiderea aeroportului, autoritatile spera sa atraga in Delta Dunarii nu numai turisti, ci si investitori. Primul vizitator important ar fi printul Charles, a carui vizita a fost anuntata in aprilie. Este poate cel mai bun ambasador al Romaniei, asa ca autoritatile mizeaza pe sprijinul sau si spera ca strainii vor lua cu asalt zona, asa cum s-a intamplat si in Transilvania, unde acesta detine mai multe proprietati.