Cum s-au transformat zeci de romani in ingeri pazitori ai copiilor din satele sarace ale Africii: "Le facem viata mai usoara"
Adoptia la distanta castiga teren si la noi in tara, dovada ca zeci de romani au grija de copii nevoiasi din Africa. Prin intermediul unor organizatii neguvernamentale, ei le trimit lunar cel putin zece euro pentru haine, imbracaminte sau chiar apa.
Primesc la schimb fotografii cu chipurile fericite ale copiiilor pe care ii salveaza de la o viata plina de lipsuri.
Matilda Andrici a descoperit intr-o vizita misionara, in desertul african, zeci de copii nevoiasi, rupti de lume, care isi duc traiul de pe azi pe maine. Traiesc in colibe, nu au apa si cea mai gustoasa mancare e un terci de malai. Impresionata, Matilda a vrut sa-i ajute.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Maria Midina este o fetita dintr-un catun din desertul Chalbi si a fost infiata de o femeie din Bacau, de o mama cu o istorie mai delicata: i-a murit fiica si a dorit sa infieze o fetita.
Cu cel putin zece euro lunar, un parinte adoptiv poate asigura unui copil din Kenya apa, alimente, hainute sau rechizite pentru scoala.
Matilda Andrici, coordonatorul proiectului Safari Ya Upendo: "Aceste fotografii sunt din februarie, a fost prima luna in care aveam cativa copii adoptati si am mers la un magazin aici sa le cumparam daruri din banii parintilor adoptivi."
Si Valerica Alexandru a fost impresionata de saracia lucie in care traiesc copiii din Africa si s-a hotarat sa adopte la distanta o fetita. Baiatul ei, pictor, isi vine o parte din lucrari ca sa adune bani pentru surioara lui.
Valerica Alexandru, parinte adoptator: "Am indragit-o foarte mult, e micuta si zambeste foarte mult. Katchu are sase ani, primim informatii de cateva ori pe luna si imagini cum merge mama ei si ridica pachetelul de la magazin si suntem bucurosi."
David Alexandru: "Eu daruiesc tablouri pentru a-i intretine si pentru a le face viata un pic mai usoara pentru ca sunt sigur ca e super greu sa traiesti fara apa, fara mancare, fara un adapost."
Pentru actele sale de binefacere, initiatoarea proiectului de adoptie la distanta a fost primita si felicitata chiar de Papa Francisc.
Pana acum, Matilda a reusit sa convinga 70 de parinti sa adopte la distanta un copil, insa mai sunt si alte organizatii care-i indeamna pe romani sa-i ajute pe sarmanii din Africa.