Povestea impresionanta a sotilor cu suflet mare care au adoptat 29 de copii. Cum arata o zi obisnuita din viata lor

Ultima actualizare: 24-12-2014 06:43
familie

O familie din SUA are 34 de copii, dintre care 29 au fost adoptati din trai precum Mexic, Ghana, Bulgaria sau Ucraina. Acum, cei doi parinti au decis sa-si mareasca din nou familia, scrie BBC.

Totul a inceput in 1985, cand Jeane Briggs a vazut o fotografie a unui baietel de numai doi ani, dintr-un orfelinat din Mexic. Micutul fusese batut atat de rau incat avea picioarele rupte si suferise contuzii grave la cap. Cazul a impresionat-o atat de mult pe femeie incat a facut toate demersurile pentru a-l adopta pe baietel, care are acum 31 de ani si propria lui familie.

De atunci, au mai urmat alte 28 de adoptii, dar sotii Briggs nu vor sa se opreasca aici. De curand, au aflat de povestea a doi bebelusi din Ghana, pe care vor sa-i aduca in sanul familiei lor.

"Au numai trei luni si au fost abandonati intr-un tufis", spun cei doi soti.

Pe masura ce familia lor s-a marit, sotii Briggs au avut nevoie de o locuinta mai mare. Acum stau intr-o casa imensa, de 450 de metri patrati, cu noua dormitoare. Copiii nu au fost dati la scoala, insa Jeane Briggs s-a ocupat cu devotament de educatia fiecaruia.

Cele mai aglomerate momente sunt atunci cand toata familia se strange la masa, care nu este deloc ieftina. Sotii Briggs cheltuiesc 1.000 de dolari saptamanal doar pe mancare.

 

Isi permit insa, caci Paul Briggs are o slujba bine platita, iar sotia lui organizeaza cheltuielile pana la ultimul banut.

 

Copiii le sunt extrem de recunoscatori celor care i-au luat in casa lor si i-au crescut ca pe proprii copii: "Am o familie si nu va trebui niciodata sa-mi fac griji ca voi fi singur. Am fost abandonat intr-un orfelinat, iar acum as fi fost mort sau as fi locuit pe strazi", povesteste Joseph, in varsta de 24 de ani, adoptat din Ucraina.

Sotii Briggs marturisesc ca nu au regretat niciodata deciziile de a adopta atat de multi copii si spun ca le place sa aiba casa plina: "Nu suntem o familie obisnuita, dar nici nu ne-am dori asta. Ii incurajez pe oameni sa vina sa ne viziteze, dar sa fie pregatiti pentru zgomot. Este multa viata in casa asta".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO