Cum puteți evita să fiți păcăliți de cei care închiriază cabane la munte. Un bărbat a pierdut 3.000 de lei
Atenție mare când căutați cazare pentru Crăciun sau Revelion. Înainte de a plăti vreun avans, asigurați-vă că anunțurile sunt reale.
Pe internet sunt zeci de escroci care, chipurile, închiriază în stațiunile de la munte cabane de lux la prețuri bune. Acestea, de fapt, nu există. În poze sunt cabane din Elveţia, Austria sau Franța. Un domn din Dâmbovița a fost păcălit astfel și a pierdut 3.000 de lei. Câțiva tineri din Cluj și Bucureşti au reușit să demaște o asemenea escrocherie.
Dornici să petreacă Revelionul împreună, câţiva tineri din Cluj şi Bucureşti au căutat oferte de cazare pe internet. Un anunţ de pe un site de mică publicitate părea că le îndeplineşte toate dorinţele. Au găsit la Vatra Dornei o cabană superbă, complet utilată, fix pentru 10 persoane, la un preţ foarte bun. Proprietarul le-a propus să plătească prin banca un avans de 2.250 de lei şi le-a trimis un contract în care apărea adresa vilei. Totul părea perfect.
Cristi Moldovan: "Unul dintre prietenii mei este topograf şi l-am rugat să cerceteze un pic hărţile să vadă dacă este imobilul acolo. M-a sunat în 15 minute că el nu a găsit casa."
Tinerii se pricep bine la navigarea pe internet, aşa că au verificat dacă fotografiile din anunţ mai apăreau şi pe alt site. De regulă, în caseta de căutare de pe Google scriem cuvinte, la fel de bine însă putem introduce şi o imagine.
Operaţiunea durează doar un minut şi te scuteşte de pagubă. Aşa s-a întâmplat şi într-un alt caz, verificat de reporterul Știrile PRO TV.
O cabană spaţioasă cu dormitoare de lux cu privelişte spre munţii Rarău care se închiriază cu 1.500 de lei în noaptea de Revelion pare o ofertă de nerefuzat. Atenţie însă, la o căutare mai atentă găsim acelaşi anunţ şi în Elveţia, cabana se închiriază cu 749 de lire. Cert este că acesta este anunţul real pentru că aici găsim şi comentarii ale turiştilor care şi-au petrecut vacanţa în cabana din Alpi.
Mai puţin fericit a fost un bărbat din Dâmboviţa care a plătit 3.000 de lei avans pentru o vilă din Azuga, iar când a ajuns acolo şi-a dat seama că acea clădire de fapt nu există. A depus plângere la poliţie, însă cazul nu a fost deocamdată rezolvat. Poliţiştii şi comisarii de la Protecţia consumatorului îi sfătuiesc pe turişti să caute doar locuri de cazare înregistrate oficial, să încheie un contract şi să verifice cu atenţie oferta.