Cum obtii o despagubire daca ti se strica electrocasnicele din cauza fluctuatiilor de tensiune
Odata cu valul de canicula s-a pornit si cel de plangeri la adresa furnizorilor de energie. Autoritatile au inregistrat peste 2.000 de reclamatii din partea consumatorilor carora fluctuatiile de tensiune le-au distrus aparatura din case.
Grav este ca doar un reclamant din trei reuseste sa demonstreze ca are dreptate si primeste o despagubire. Si in niciun caz oamenilor nu li se inlocuiesc obiectele defecte, asa cum se intampla in vestul Europei.
Doamna Maria locuieste intr-o vila de langa Bucuresti. In urma unei avarii in retea, din aparatura ei de peste 15.000 de lei a inceput sa iasa fum.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Situatia se repeta si intr-un apartament din Bucuresti. De data aceasta au cedat frigiderul si cuptorul cu microunde.
Ce e de facut? Conform legii, daca ajungeti in aceasta situatie nefericita trebuie sa depuneti o plangere la compania de electricitate in maximum cinci zile.
Sesizati apoi Protectia Consumatorului si Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei. Apoi mergeti cu aparatul la reparat, pe banii dumneavoastra, la un service omologat. Asigurati-va ca pe factura scrie cauza defectiunii.
Daca vi se da dreptate, dupa 60 de zile, primiti o parte din bani inapoi. Daca nu, mergeti in instanta, pentru ca alta cale nu mai exista.
Autoritatile sustin ca doar in sase luni au fost inregistrate peste 2.000 de plangeri, dintre care putine s-au solutionat. Asa ca, in loc sa va bazati pe reparatii, mai bine bazati-va pe preventie.
Folositi un stabilizator de tensiune care absoarbe socurile din retea. Costa intre 150 si 3.000 de lei, in functie de capacitate.
O alta solutie ar fi asigurarile multirisc, care garanteaza inlocuirea electronicelor si electrocasnicelor din locuinta, in cazul avariilor. Si nu aruncati chitantele atunci cand va cumparati un obiect.