Cum au reusit 2 familii sa puna pe picioare afaceri profitabile vanzand placinte. Au sute de comenzi si reputatie impecabila
Intr-o tara in care locurile de munca sunt o problema, pentru multi romani solutia salvatoare sunt afacerile mici de familie.
In Bihor, spre exemplu, doua familii au reusit sa puna pe picioare doua placintarii, care atrag zilnic zeci de clienti. Fiecare are propriile retete, una greceasca si alta romaneasca.
Patroana placintarie: "Vezi ca avem o comanda de noua placinte cu carne, sapte cu branza si marar, cinci cu cartofi si patru pizza cu ciuperci."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Este una din sutele de comenzi pe care Erica le transmite rudelor, care lucreaza in bucatarie. In cateva minute, comanda e servita.
Client: "Vin la placinte uriase de aproximativ un an si pot sa spun ca e cea mai buna placinta din oras."
Erica si Costi au pornit afacerea de familie acum 15 ani. Intai au avut o simpla rulota si incetul cu incetul s-au extins. Au reusit chiar sa-si inregistreze la OSIM denumirea placintelor.
Erica Calcis, patroana firmei: "Noi, traind in Grecia sapte ani de zile, ne-a venit o idee de la niste oameni mai in varsta ca sa desfasuram aceasta afacere in Romania."
In localitatea Salonta, o alta familie se ocupa de o afacere asemantoare, doar reteta placintelor difera.
"Reteta pentru placinte este reteta proprie, de la mama, de la bunica mea", spune patroana firmei.
Afacerea a fost preluata, de fapt, de la cineva care a vrut sa renunte la ea. Astazi, placintele facute in ulei de palmier si-au castigat rapid clienti fideli si afacerea a devenit profitabila.
Patronul firmei: "Ne-am hotarat asa, pe moment, sa o cumparam noi, ca sa fie pentru familie, suntem 5 in familie, locuri de munca nu prea sunt"
Oamenii sunt hotarati sa lase mica afacere mostenire, de la o generatie la alta.