Culmea ironiei: UE ne da milioane de euro, dar noi nu stim sa le folosim


Ultimul update: Joi 03 Mai 2012 12:14
Data publicarii: Joi 30 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Cu toate ca pana la sfarsitul acestei luni, expertii de la Bruxelles ne-au pus la dispozitie peste doua sute de milioane de euro ca sa construim ori sa reparam pensiuni in zone cu potential turistic, noi am cerut de 30 de ori mai putin.


Nu toti romanii au inteles pe deplin, ca nu le cere nimeni banii inapoi daca au in primul rand o idee, un studiu de fezabilitate si jumatate din suma investita.

Primarii si specialistii locali ai ministerului agriculturii uita sa le povesteasca oamenilor cum ar putea sa-si cumpere un tractor, un abator sau o pensiune, cu bani europeni. Unii au inteles doar ca sunt pusi sa scrie un proiect in limba franceza pe care sa-l trimita apoi la Bruxelles si ca fondul european e un Mos Craciun imposibil de atins.

S-a stabilit ca pentru zonele dezvoltate turistic cum ar fi zona Bran, Moeciu, se acorda fonduri doar pentru modernizarea pensiunilor, nu si pentru infiintarea de noi pensiuni.
Calin Nutu, director comunicare Agentia pentru Dezvoltare Rurala
In realitate, oricine are un proiect realist si vrea sa ridice sau sa modernizeze o pensiune intr-o zona cu potential turistic, poate lua intre 200 si 400.000 de euro.

Oficialii europeni insista ca patronii sa construiasca mai putin in zone aglomerate, cum ar fi Valea Prahovei sau Bran. Arata inspre satele din Delta Dunarii sau de langa Petrosani.

Chit ca au avut o luna si jumatate la dispozitie ca sa ceara bani pentru investitii in turism, romanii au cerut numai 6 milioane si jumatate de euro. Au ramas peste 210 milioane.

UE, banii si romanii: Joaca de-a fondurile europene
UE, banii si romanii: Paradis pe malul lacului Razelm
UE, banii si romanii: Mustarul de Tecuci
VIDEO PROTVPLUS.RO