UE, banii si romanii: Mustarul de Tecuci
Se da mare in fata celui italian sau spaniol si e facut din samanta romaneasca, cu bani de la Uniunea Europeana.
Fratii Ionescu habar n-aveau in 2005 ca o reteta de mustar avea sa devina dupa integrare un brand in industria alimentara.
Nebunia a inceput cand Gabriel Ionescu s-a saturat sa execute ambalaje din carton si cutii pentru conserve. A decis sa-si infrunte concurentii europeni cu pate de ficat si mustar romanesc, o pasta cu arome naturale, fara niciun strop de amidon, faina si aditivi.
A inceput un sir halucinant de intalniri cu expertii Sapard, specialisti in consultanta financiara si notari care sa-i ateste provenienta marfii.
Dupa 730 de zile in care a adunat un dulap plin de copii "conform cu originalul", a facut rost de avize de mediu, de sanatate, sanitar-veterinare si fito-sanitare, intr-un final a primit de la Sapard milionul de euro mult visat.
A mai luat inca pe atat de la banca, apoi a organizat licitatii, a intocmit cereri de plata si, in final, a primit utilaje performante.