CSID: Solutii pentru a potoli sanatos pofta de dulciuri
Ce legatura exista intre dulciuri, stres si poluare? Una foarte stransa, avand in vedere ca traiul intr-un mediu nociv creste consumul de glucide.
Nevoia de dulciuri poate fi un semnal de alarma din partea organismului celor care nu mananca dimineata sau nu au trei mese regulate pe zi.
Acelasi fenomen apare si la persoanele care consuma cu predilectie meniuri periculoase. O alta cauza a poftei exagerate de dulce este setea. In momentul in care rezervele de apa ale corpului se diminueaza cu 2%, organismul cere glucide.
Insa nevoia de zahar poate avea si o explicatie mult mai grava: diabetul. Greseala pe care o fac multe persoane este aceea ca-si potolesc pofta de dulce cu produse din zahar rafinat, insa organismul va fi satisfacut un timp scurt si solicita rapid rezerve de glucide.
Consumate zilnic si pe perioade mari, dulciurile rafinate prezinta un alt risc major: pe langa ingrasare, pancreasul e cel care are de suferit.
Exista solutii sanatoase atunci cand pofta de dulce domina vointa: fructe, seminte, cereale integrale. In felul acesta metabolismul isi mentine echilibrul.