Spunea poezii pentru ca nu stia sa cante, dar acum e zilnic la TV. Ambitia creativa a Amaliei Enache

×
Codul embed a fost copiat

Pentru multi, drumul in viata este o necunoscuta. Se lasa purtati de val si reactioneaza spontan la ceea ce le rezerva destinul. Altii insa, stiu de mici ceea ce vor iar creativitea le devine cel mai de pret atu in calea spre succes.

Este si cazul Amaliei Enache, cunoscuta publicului de la pupitrul stirilor PRO TV.

Jurnalista isi aminteste cum, in copilarie, credea ca ziaristi sunt cei care vand ziarele, dar si despre momentul in care tatal sau i-a spus ca ar putea deveni ziarista atunci cand va creste. Recunoaste ca a ajuns sa scrie la revista liceului dintr-o intamplare, intamplare care mai apoi a facut-o sa dea la facultatea de Jurnalism. Povestea ei despre cum a ajuns sa lucreze in media incepe insa cu mult mai devreme.

"Eu am fost de foarte mica un copil de scena, unde as fi stat de dimineata pana seara daca se putea. Din pacate, nu aveam voce sa cant si am gasit eu o smecherie ca sa fiu acolo unde trebuie, asa ca spuneam poezii. Mie nu mi-a fost ingradita creativitatea, dimpotriva. Asa mi-am si ales meseria. Desi toata lumea in jurul meu se ducea spre ASE, Drept la vremea aia, eu am simtit ca-mi place sa calatoresc, sa cunosc cat mai multi oameni, sa scriu si, prin urmare, m-am dus pe acest drum", marturiseste Amalia.

Romanii si creativitatea

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Despre creativitatea la romani, vedeta recunoaste ca este una aparte:

"Am aflat ca se inaugureaza din nou lucrarile la noul metrou din Drumul Taberei. Marea stire era ca cele doua utilaje au primit si nume de la muncitori, ca sa ii ajute mai bine – poate reusim sa avansam mai mult de trei milimetri pe zi, care e ritmul obisnuit al nostru. Cele doua utilaje se numesc Sfanta Varvara si Sfanta Filofteia. De la Cimitirul Vesel, de la Sapanta, incoace aceasta este pentru mine creativitatea la romani."

Creativitatea – o alegere a fiecaruia dintre noi

Pentru Amalia Enache, creativitatea este elementul de baza al evolutiei intr-o societate si felul in care ne folosim de ea este ceea ce ne diferentiaza.

"Singura noastra cheie sa mergem mai departe este sa-i lasam pe oameni sa fie liberi, sa fie creativi. Am ales sa ma indrept spre o meserie unde creativitatea este extrem de incurajata si de apreciata. La noi, in televiziune, cretivitatea e ceva necesar si nu esti judecat in meseria asta ca esti prea creativ. Dimpotriva, nici macar nu esti niciodata prea tacanit."

Libertatea creativa este o forma de iubire din partea parintilor

"Copiii trebuie foarte, foarte bine observati. Adesea, parintii cred ca cei mici sunt un fel de prelungire a lor si ceea ce n-au reusit ei sa faca o sa faca cel mic. Il trimit la cele mai bune scoli, il bombardeaza cu tot felul de lucruri, uitand sa mai fie atenti la cine e copilul ala cu adevarat. Cred ca suprema forma de iubire e sa-ti urmaresti copilul, sa vezi cine e el cu adevarat si de unde iese din el izvorul asta al creativitatii", este de parere jurnalista.

In ceea ce priveste viitorul Romaniei, din punct de vedere creativ, Amalia este optimista:

"As vrea sa incetam sa ne mai plangem si sa fim un pic mai atenti, pentru ca sunt absolut convinsa ca in generatia asta lucrurile se pot schimba in directia pe care acum doar ne-o dorim."

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Cum i-a marcat
Cum i-a marcat "Abracadabra" destinul Danei Rogoz. Metamorfoza unei fete nascuta sa fie creativa

Parintii joaca un rol crucial in dezvoltarea creativa a copiilor. Pentru Dana Rogoz, faptul ca acestia i-au fost alaturi si au incurajat-o sa-si dea curs pornirilor ludice, este ceea ce a propulsat-o pe scena televiziunii.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.