Copilul abandonat la metrou, vizitat de cuplul care vrea sa-l adopte

Ultima actualizare: 28-10-2012 22:14
Copilul abandonat la un metrou, vizitat de cuplul ...
Copilul abandonat la metrou, vizitat de cuplul car...

O tara intreaga a fost tulburata de imaginile prezentate la Stirile ProTV saptamana trecuta cu un bebelus nascut de cateva ore si abandonat fara mila intr-o statie de metrou.

Copilul a fost gasit intamplator de un angajat al metroului, care a anuntat politia. La scurt timp la fata locului a aparut si un echipaj SMURD care l-a dus pe copil la spitalul Budimex.

Dupa ce a vazut reportajul, un cuplu din Timisoara a declarat ca vrea sa-i ofere bebelusului o noua sansa si sa-l adopte. Astazi, familia a ajuns in Capitala sa se intereseze despre procedurile de adoptie, care sunt greoaie si dureaza cel putin un an.

Asa ca se gandesc pentru inceput sa devina parinti maternali, iar copilul sa fie transferat mai aproape de ei la un centru din Timisoara.

Mai mult de atat, cuplul l-a vizitat pe micut la spital. Vizita a fost impresionanta, iar femeia nu si-a putut stapani lacrimile.

"Doamne, cum este, cat de scump si micut!", spune viitoarea mamica despre copilul abandonat la metrou si caruia destinul i-a oferit o noua sansa.

Piciorusele si manutele par atat de mici si de fragile de parca sunt pictate. Dar medicii spun ca starea copilului este buna, urmeaza un tratament numit fototerapie, ce implica expunerea bebelusului la o lumina speciala numita bili-lumina, timp de 1-2 zile, pentru a ajuta la eliminarea bilirubinei pana cand ficatul bebelusului se mai maturizeaza.

"Suntem emotionati, inca mai are mici probleme, trebuie sa mai stea in spital, dar sper sa se faca bine si sa il putem lua acasa cat de curand", spun sotii Haias, care inca de cand l-au vazut la televizor l-au dorit: "Am zis ca asta e baiatul lui tata. Am sa-l iau sa il cresc, sa il fac mare".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO