Copiii din Oradea au ieșit să strângă gunoaiele de pe faleza rîului Crișul Repede
Una dintre cele mai căutate zone de promenadă din Oradea a fost, din nou, luată la pas și curățată de gunoaie. Din păcate, mulți dintre cei care ies în natură, pe faleza Crișului Repede, nu știu să o și protejeze așa cum ar trebui.
Peste 60 de voluntari, elevi, dar și angajați ai agenției care administrează râul au ieșit înarmați cu saci și cu mănuși, să culeagă tot ceea ce au lăsat în urma lor plimbăreții fără bun simț.
În fiecare an, odată cu sosirea primăverii, pe malul Crișului Repede răsar și gunoaiele, de toate culorile și felurile. Ca să redea frumusețea peisajului, cei care administrează râul organizează astfel de acțiuni de igienizare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Acum s-au oferit, cu dragă inima, voluntari elevii Liceului Greco-Catolic din Oradea.
Rareș, elev: "Am venit să salvăm natura, pentru că este casa noastră și trebuie să o ajutăm. Pentru noi este un gest mic, dar pentru natură este un gest mare."
Ionuț: "Aruncînd deșeurile ne facem rău și nouă, pentru că noi trăim în mediul acesta și-atunci ne facem rău și nouă și nu ne ajută la nimic."
La curățenie au participat și 9 voluntari din străinătate: 5 din Spania și 4 din Germania.
Dany, voluntar din Saragosa: "Una din acțiunile proiectului Orașul Verde este aceasta, să curățăm rîul, să vorbim cu oamenii, să conștientizeze că e bine să aibă grijă de natură, să curețe spațiile verzi. "
Angajații agenției care administrează rîul au ieșit și ei la strâns gunoaie. Au adus chiar și 2 ambarcațiuni mici, cu care s-au strecurat printre trestiile de pe malul apei, pline de mizerie și deșeuri.
Anca Mihociu, reprezentant ABA Crișuri: "Așteptăm să vină acel an când ne vom întâlni cu voluntarii, nu știu, la un schimb de idei, de bune practici, nu ca să strângem gunoaie."
În urmă acțiunii de joi s-au strâns zeci de saci de gunoaie.