Copiii bolnavi de cancer uită de suferințe, pentru o săptămână, la MagiCAMP: „Totul e optimist”

15-07-2018 19:13


O săptămână plină de magie, zâmbete şi oameni buni. Astfel percep copiii bolnavi de cancer cele șapte zile pe care le petrec în „MagiCAMP'', tabăra destinată lor.

Alături de voluntarii care au grijă de ei, aici uită de suferinţă şi îşi îndeplinesc toate dorinţele: merg la zoo, se bălăcesc în piscină, se caţără în copaci şi leagă prietenii.

Denumit simplu „pe deal'', unul dintre locurile preferate de copii este un parc de aventură aflat la marginea satului. Liniştea locului este întreruptă doar de râsetele sincere ale puştilor şi voluntarilor ieşiţi la joacă. În timp ce aşteaptă să le vină rândul la panoul de căţărat, cei mai talentaţi dau lecţii de dans.

Aici, lângă oamenii în care au cea mai mare încredere, copiii uită de boalile cumplite de care suferă şi învaţă să îşi învingă temerile. Timp de șapte zile, vor face tot ce îşi doresc.

Din cauza suferinţei, Alex doar visa să se caţăre într-un copac, însă încurajat de toată lumea a reuşit să treacă toate probele. 

Reporter: „Ai avut emoţii?”
Alex: „Prima oară, dar după aia m-am dus zbâr.”
Reporter: „Cum ai descrie tu atmosfera de aici?”
Alex: „Distractivă, fericire, totul optimist.''

„Împreună” este deviza pe care o au în gând şi în suflet cei care ajung la MagiCAMP. Iar tabără este plină de oameni-personaje, care au grijă de cei mici. Sunt voluntari care îşi dedică timpul liber celor care au atâta nevoie de ei. Doamna „Polonic” îi hrăneşte, domnul „Foto” îi pozează, iar doamna „Sufleţel” le dă sfaturi când sunt trişti. Săptămâna această, doamna „Pastiluță” este un medic oncopediatru de la Spitalul din Craiova.

Dr. Polixenia Stancu: „Sunt copiii pe care eu i-am tratat şi care se bucură să fie cu mine. Aici e cu totul altfel: simt libertatea, nu mai sunt dependenţi de tratament, de un anumit orar.''

În fiecare săptămână, organiatorii taberei vin să îi cunoască pe copii şi fac planuri pentru a dezvolta acest loc uluitor.

Vlad Voiculescu: „Când un copil îţi spune că a aşteptat un an să să întoarcă în MagiCAMP, cred că ne-am atins destinul. E valabil pentru toţi, cei care vin ca voluntari sau care au donat. Tot ce se întâmplă aici, tot ce s-a construit e construit pe generozitatea oamenilor.''

Melania Medeleanu: „Să te bucuri şi să lupţi şi să ai curaj. Cred că astea-s lecţiile pe care le iau în fiecare an din tabără, dar cea mai preţioase dintre ele este că acum e clipa.''

În urmă cu 4 ani, când a început proiectul, în MagiCAMP au fost 32 de copii. Până la sfârşitul verii 280 de copii şi 220 de voluntari îi vor trece pragul.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: magicamp, tabara, copii,

VIDEO PROTVPLUS.RO