Construim case eco pentru straini. Noi ne multumim cu apartamente la bloc
In timp ce romanii se imprumuta pe viata ca sa-si cumpere apartamente mici, la bloc, de la noi pleaca in fiecare an inspre Italia, Franta si Germania zeci de case ecologice.
Este vorba despre locuinte din lemn pentru care autoritatile din vestul Europei sunt dispuse sa suporte chiar si jumatate din pret.
Strainii aleg aceste case pentru ca romanii le cer doar 900 de euro pe metru cub de lemn, in timp ce in vest ar da si 2.000 de euro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
O cabana standard are 150 de metri patrati si costa intre 55 si 64.000 de euro. Proprietarii primesc in schimb doua dormitoare, un living, doua bai si o bucatarie. Desigur, ca sa se bucure de toate, trebuie sa detina o parcela de teren.
Cum ajung casele produse de romani in Franta sau Italia? Constructorul trimite o echipa din tara care o finiseaza si apoi o preda la cheie clientului. Totul, inclus in acelasi pret.
Mult mai traditionalisti, romanii se feresc sa le cumpere. Multi se tem ca nu rezista in timp. Cu alte cuvinte, constructorii care n-au apucat sa incheie contracte in afara au probleme:
Deocamdata, Ministerul Mediului din Romania subventioneaza doar sistemele de incalzire care utilizeaza energie regenerabila. Pentru case, mai avem de asteptat.