Concert caritabil la Ateneul Român pentru copiii abandonați în orfelinate
A fost o seară a speranței la Ateneul Român, unde a avut loc, duminică, un concert magic, organizat de șapte ani încoace de fundația Hope and Homes for Children.
Mai mulți artiști au urcat pe scenă în fața unor spectatori dornici să ajute. Banii adunați din vânzarea biletelor și din donații vor fi folosiți pentru a schimba destinele copiilor abandonați sau care riscă să rămână fără o familie din cauza sărăciei.
Voluntarii, care până acum au sprijinit mii de micuți, spun că vor ca până în 2026 toate orfelinatele din România să fie închise, iar copiii să ajungă în medii cât mai prietenoase și apropiate de ideea de familie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Concertul Speranţei, organizat la Ateneul Roman, a adus laolaltă artişti cunoscuţi şi spectatori dornici să întindă o mână de ajutor copiilor vulnerabili.
Pe scena au urcat, printre alţii, violonistul Alexandru Tomescu, soprana Irina Iordăchescu şi Ansamblul Violoncellissimo, condus de Marin Cazacu.
Colega noastră, Amalia Enache, şi Dragoş Bucurenci au fost gazdele evenimentului pentru care cei prezenţi în public au cumpărat bilete. Banii adunaţi vor fi folosiţi pentru a schimba destinele unor copii mai puţin norocoşi, care fie au fost abandonaţi, fie sunt la un pas de a fi separaţi de familie din cauza sărăciei.
Amalia Enache: "Pentru mine, ca jurnalist, e un motiv suficient să-mi pun o rochie de gală şi să unesc aceste două lumi. Lumea oamenilor care vin la Ateneu, care se îmbracă foarte frumos, ascultă muzică, care nu are nimic de-a face cu lumea orfelinatelor. Şi le spun lor să ne ajute. Putem să recuperăm foarte multe lucruri, dar o copilărie, avem una singură, o avem sau n-o avem."
Dragoş Bucurenci: "Ne întristăm ca în continuare există peste 6000 de copii în instituţii de tip vechi."
Statisticile arată ca la fiecare şase ore un copil este abandonat în România.
Ştefan Dărăbuș: "Cred că e diferenţa dintre rai, atunci când creşti într-o familie, şi iad, atunci când se întâmplă să ai ghinionul ăsta cumplit."
Fundaţia propune reintegrarea celor mici în familii, adopţia sau casele de timp familial pentru aceştia. Iar voluntarii se străduiesc să transforme aceste opţiuni în realitate.
Andrei Marinau, voluntar: "Sunt situaţii în care copiii trebuie să rămână lângă familia respectivă, facem tot posibilul ca ei să rămână acolo."
Speranţa exista şi pentru tinerii care au depăşit vârsta majoratului şi provin din medii defavorizate. Voluntarii îi sprijină pentru a-şi găsi un loc de muncă sau un acoperiş deasupra capului.
Numai anul trecut, datorită fundaţiei, aproape cinci sute de copii au părăsit definitiv orfelinatele şi trei mii de micuţi au rămas alături de familii.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Pro TV
Etichete: concert caritabil, ateneul roman, hope and homes for children,
Dată publicare:
15-04-2019 07:33