Concert caritabil la Ateneul Român pentru copiii abandonați în orfelinate


Ultimul update: Luni 15 Aprilie 2019 09:55
Data publicarii: Luni 15 Aprilie 2019 07:33
Categorie: Stiri Sociale

A fost o seară a speranței la Ateneul Român, unde a avut loc, duminică, un concert magic, organizat de șapte ani încoace de fundația Hope and Homes for Children.

Mai mulți artiști au urcat pe scenă în fața unor spectatori dornici să ajute. Banii adunați din vânzarea biletelor și din donații vor fi folosiți pentru a schimba destinele copiilor abandonați sau care riscă să rămână fără o familie din cauza sărăciei.

Voluntarii, care până acum au sprijinit mii de micuți, spun că vor ca până în 2026 toate orfelinatele din România să fie închise, iar copiii să ajungă în medii cât mai prietenoase și apropiate de ideea de familie.

Concertul Speranţei, organizat la Ateneul Roman, a adus laolaltă artişti cunoscuţi şi spectatori dornici să întindă o mână de ajutor copiilor vulnerabili.

Pe scena au urcat, printre alţii, violonistul Alexandru Tomescu, soprana Irina Iordăchescu şi Ansamblul Violoncellissimo, condus de Marin Cazacu.

Colega noastră, Amalia Enache, şi Dragoş Bucurenci au fost gazdele evenimentului pentru care cei prezenţi în public au cumpărat bilete. Banii adunaţi vor fi folosiţi pentru a schimba destinele unor copii mai puţin norocoşi, care fie au fost abandonaţi, fie sunt la un pas de a fi separaţi de familie din cauza sărăciei.

Amalia Enache: "Pentru mine, ca jurnalist, e un motiv suficient să-mi pun o rochie de gală şi să unesc aceste două lumi. Lumea oamenilor care vin la Ateneu, care se îmbracă foarte frumos, ascultă muzică, care nu are nimic de-a face cu lumea orfelinatelor. Şi le spun lor să ne ajute. Putem să recuperăm foarte multe lucruri, dar o copilărie, avem una singură, o avem sau n-o avem."

Dragoş Bucurenci: "Ne întristăm ca în continuare există peste 6000 de copii în instituţii de tip vechi."

Statisticile arată ca la fiecare şase ore un copil este abandonat în România.

Ştefan Dărăbuș: "Cred că e diferenţa dintre rai, atunci când creşti într-o familie, şi iad, atunci când se întâmplă să ai ghinionul ăsta cumplit."

Fundaţia propune reintegrarea celor mici în familii, adopţia sau casele de timp familial pentru aceştia. Iar voluntarii se străduiesc să transforme aceste opţiuni în realitate.

Andrei Marinau, voluntar: "Sunt situaţii în care copiii trebuie să rămână lângă familia respectivă, facem tot posibilul ca ei să rămână acolo."

Speranţa exista şi pentru tinerii care au depăşit vârsta majoratului şi provin din medii defavorizate. Voluntarii îi sprijină pentru a-şi găsi un loc de muncă sau un acoperiş deasupra capului.

Numai anul trecut, datorită fundaţiei, aproape cinci sute de copii au părăsit definitiv orfelinatele şi trei mii de micuţi au rămas alături de familii.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

România, te iubesc! VASLUI, POLUL SĂRĂCIEI. Emisiunea integrală din 14 aprilie 2019
Reacția senatoarei Gabriela Crețu când i se cere să explice vasluienilor de ce o votează
Mii de oameni au alergat pe ploaie, la Timișoara, în scop caritabil
VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16