Noul trend din restaurantele româneşti. Cât plătim pentru un meniu ales de cei mai buni bucătari

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 25 Octombrie 2018 19:37
Categorie: Social

Restaurantele româneşti introduc conceptul de degustare şi le oferă clienţilor noi experienţe culinare. Oamenii nu mai comanda ''a la carte'', ci se lasă pe mâna bucătarului, care gândeşte un meniu fix, de până la 10 preparate.

Astfel de evenimente scot tot mai multe persoane din case. Numai în Capitală, conform unui studiu de specialitate, 74% dintre bucureşteni mănâncă cel puţin o dată pe săptămână în oraş.

Un vin lejer, apoi un spumant care să-ţi stârnească pofta de mâncare. Aşa începe o cină la care toţi cei prezenţi primesc 5 preparate, gândite de chef, pe mâinile căruia se lasa 40 de oameni.

Cele 40 de farfurii sunt montate identic, iar pentru fiecare fel de mâncare a fost ales un tip de vin.'

Preţul acestor cine diferă în funcţie de numărul preparatelor şi de calitatea licorilor. Cu alte cuvinte, puteţi să plătiţi între 150 de lei şi echivalentul a 200 de euro de persoană.

Acest concept nou pentru România a prins în mai toate oraşele mari de la noi.

Andrei, de exemplu, este bucătar chef într-un restaurant din Cluj. La ultima cina organizată de el au participat 42 de persoane, care timp de trei ore au degustat 10 specialităţi, între care colţunaşi din coajă de cartof şi caş afumat, totul aşezat pe fan uscat.

Toate aceste mâncăruri îndrăzneţe au intrat pe piaţa românească şi pentru că tot mai mulţi romani deşi tradiţionalişti accepta să încerce lucruri noi.

Un studiu realizat de un lanţ de restaurante arată că 74% dintre bucureşteni, de exemplu, mănâncă în oraş o dată pe săptămână.

In topul preferinţelor rămâne bucătăria românească, în special în rândul bărbaţilor, urmată de cea italieneasca, mediteraneana sau libaneza, apreciată de femei.

Bugetele variază în medie între 50 şi 100 de lei pentru o masă în oraş, însă cei cu un buget mai mare, spre 200 de lei, aleg bucătăria asiatică sau japoneză. 

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Răsfăț culinar pentru turiștii care ajung la Timișoara: „Brânza de oaie e delicioasă”
Răsfăț culinar pentru turiștii care ajung la Timișoara: „Brânza de oaie e delicioasă”
VIDEO PROTVPLUS.RO
femeie jefuita
Femeie tâlhărită în propria casă de 4 indivizi cu cagule, care au legat-o și au lovit-o
Românul care a organizat primele raliuri are 100 de ani. A lucrat și cu Regele Mihai
Concurs de pescuit la copcă, în Bacău. ”Avem slăninuță, pește este puțin”
Klaus Iohannis, selfie cu schiori, în Munții Șureanu
Grădinițe și creșe cu tarif de doar 8 lei/zi, ridicate cu fonduri europene. ”Mană cerească”
Bărbat în scaun cu rotile umilit de taximetriștii în gara din Cluj. A câta mașină l-a luat
zapada moldova
Cursuri suspendate astăzi în 59 de unităţi de învăţământ. În ce județe se vor închide școlile
Deputatul Nicușor Dan a realizat ”HARTA interactivă a frigului RADET” în București
O infirmieră debutantă are salariul cu 52% mai mare decât una cu 32 de ani vechime
Imagini rare cu o haită de lupi, surprinse de în Parcul Natural Putna- Vrancea
Scandalul Complexului Oltenia. Dăncilă cere intervenția structurilor de siguranță națională
Brânzeturile românești i-au cucerit pe străini. La cât ajunge un kilogram