Ciucu lansează un program pentru amenajarea curților blocurilor, dar cu o condiție. Ce riscă locatarii dacă nu o respectă
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunță, luni, lansarea unui program pentru amenajarea curților blocurilor.
Edilul oferă inclusiv mașini de tuns iarba și unelete, dar și un voucher pentru plata apei folosită la udatul spațiului verde și un furtun lung.
Totuși, primarul pune și o condiție importantă: întreținerea gradinilor. Altfel, asociațiile de locatari riscă să fie puse să plătească investiția care poate ajunge până la 40.000 de lei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mai exact, edilul a anunțat, luni, pe pagina sa de Facebook, că asociațiile de proprietari se pot inscrie în program și ce beneficii primesc:
► Amenajarea peisagistică a grădinii blocului, pe baza unei schițe/proiect individual realizat de către peisagiști;
► Un voucher de maxim 2.500 lei pe an (în funcție de suprafața de spațiu verde aferentă blocului) pentru plata apei folosită la udatul spațiului verde și un furtun lung;
► Arbori, arbuști, trandafiri, flori, gazon (materialele dendro-floricole necesare lucrărilor de întreținere spații verzi aferente blocurilor de locuinţe);
► Unelte: Maşina de tuns iarba (voucher), 2 lopeţi, 1 cazma, 3 greble, 10 perechi de mănuşi, 2 foarfece pentru toaletare gard viu, 2 maturi stradale, saci de plastic;
► Mobilier urban, la cerere: Bănci, Mese, Coșuri pentru gunoi
Asociațiile de proprietari vor beneficia de Ghid de informare şi întreținere al amplasamentului, consultanță punctuală, la cerere la un număr de telefon permanent și de un program de formare de cca. 4 ore.
“În schimb, asociațiile de proprietari vor trebui să își asume (printr-un proces verbal de predare-primire) întreținerea grădinii blocului timp de patru ani. Pe scurt, trebuie să taie iarba, să strângă materialul vegetal rezultat și să sune la ADP să vină să îl ia, să ude gazonul și copacii și mai ales gardul viu și să MENȚINĂ CURĂȚENIA!”, notează edilul.
Dacă acest lucru nu se va întâmpla, asociația va trebui să returneze banii investiți. Costul pentru amenajarea unei grădini de dimensiuni medii este undeva la între 35.000 și 40.000 de lei, după cum spune Ciucu.
Primarul Sectorului 6 precizează că înscrierea se va face on-line, iar cererile vor fi soluționate în funcție de:
- blocul nu urmează să fie reabilitat în următorii 3 ani (eliminatoriu);
- acordul asociației de proprietari (tabel nominal cu semnături de la proprietari/locatari 50+1 din totalul apartamentelor) (eliminatoriu);
- ordinea înscrierii;
- se renunţă la gardul metalic dacă peisagistul consideră oportună înlocuirea acestuia cu gard viu sau alte elemente separatorii.