Cine sunt strainii care au dat viata din Italia sau Canada pe voluntariatul in Romania: "Unii ma intreaba ce caut aici"
Omenia nu are tine cont de frontiere. O demonstreaza cu prisosinta o italianca si un canadian, care s-au mutat la noi in tara, sa ii ajute pe cei nevoiasi.
Au ales judetul Iasi, unde ii sprijina pe copiii sarmani sa mearga la scoala si au grija de batranii abandonati de rude."Acum, acasa e in Romania", spun, cu zambetul pe buze, cei doi straini.
Andre sau canadianul de Iasi, cum i se mai spune, a venit in Romania in 2007. Era in Canada cand a aflat ca e nevoie de persoane care sa ajute batrani abandonati de familii, asa ca n-a mai stat pe ganduri. Si-a facut bagajele, s-a dus mai intai in Franta sa isi ofere sprijinul, apoi s-a stabilit in Iasi, unde locuieste si acum.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Andre Dicaire, voluntar: "Este usor pentru ca imi place. Daca nu mi-ar placea sa fac asta, nu as face-o. Este povestea vietii mele, intotdeauna am facut ce mi-a placut. Acum viata mea e in Romania."
Barbatul a fost ofiter in penitenciar timp de 30 de ani, iar spre finalul carierei si-a dorit sa isi urmeze adevaratul vis. Si a inceput sa faca voluntariat.
Andre Dicaire, voluntar: "Ce cauti aici?", ma intreaba unii. Majoritatea tinerilor pleaca din tara, deci cu totii sunt suprinsi, dar oamenii sunt OK si ma primesc bine."
La 74 de ani, Andre ii ajuta pe batrani in gospodarie, le face cumparaturile si ii insoteste daca au de facut vreun drum.
Beneficiara: "Ne-a dus si la moara, ne-a dus si la dispensar, cand am avut nevoie ne-a dus cu masina. A venit in Romania, eu cred ca e mai bine la noi, nu?!"
Si in comuna Buruienesti, din judetul Neamt, a venit un voluntar de peste hotare. O italianca in varsta de 40 de ani are grija de 25 de copii, din familii sarace.
Martzia Tiberti, asistent social: "Am venit in Romania in 2006 si am crezut ca stau 6 luni si plec. Am venit aici pentru ca am simtit ca era necesar sa fac ceva mai mult pentru semenii mei."
Femeia isi doreste sa urmeze si cursurile unei facultati de sociologie si asistenta sociala. Si marturiseste ca nu are de gand sa se intoarca in Italia, pentru ca acum Romania inseamna pentru ea "acasa".
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, batrani, voluntari, asistenta sociala,
Dată publicare:
07-06-2015 08:26