Chipul Maicii Domnului, pe prispa casei. Descoperirea facuta de un barbat din Galati i-a adunat pe toti vecinii in curtea sa
Chipul Maicii Domnului ar fi aparut pe prispa casei unui barbat de 61 de ani dintr-o comuna din judetul Galati.
Asta sustine omul, care a chemat si cativa vecini sa vada minunea si sa se inchine la icoana care se contureaza in ciment. Preotul satului e insa rezervat si ii invita pe credinciosi sa vina mai degraba in biserica.
"Minunea" a fost vazuta de toata suflarea din satul Odaia Manolache, din apropiere de Galati. Multi s-au si inchinat la ceea ce pare a fi chipul Maicii Domnului. Cei care stau aproape se simt, la randul lor, binecuvantati.
"O minune dumnezeiasca, cred. Vad un chip de femeie asa, cu ceva pe cap", a povestit o vecina.
Proprietarul casei spune ca, in urma cu doua-trei luni a avut si o premonitie. In vis i s-ar fi aratat Raiul. "O lumina cu un peisaj extraordinar. Eu, cand m-am trezit din visul ala, am zis, domnule, ala a fost raiul. Extraordinar de frumos a fost. Nu pot sa-l exprim prin cuvinte", a spus Ion Miron, proprietarul casei.
Preotul din sat a fost si el chemat pentru a vedea chipul aparut in prispa casei. Parintele este, insa, ceva mai rezervat: "Sincer, nu pot sa imi dau seama ce este acea imagine. Poate fi o simpla intamplare sau poate sa nu fie nimic. Sa vina mai des la sfanta biserica, sa se spovedeasca si sa se impartaseasca", spune preotul.
Proprietarul casei a construit singur prispa in urma cu patru ani. A trecut de mii de ori pe acolo, dar, pana saptamana trecuta, nu a vazut ceea ce el crede a fi chipul Maicii Domnului. Sotia si cei trei copii ai barbatului sunt de multa vreme plecati in Italia, dar omul are de gand sa ii cheme acasa sa vada minunea.
"Am zis ca daca reusesc sa o tai fara sa o deranjez absolut deloc, am zis sa o tai si sa fac o troita la poarta. Ca este cel mai indicat, asa zic eu. daca nu merge, am sa fac aicea o troita. Deja ma simt aparat!"
Dupa unii, imaginea aparuta in prispa ar semana cu Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Diveevo, din Rusia, cunoscuta sub numele de "Umilenie", care se traduce prin "Induiosare".