Chef Patrizia Paglieri de la "MasterChef" dezvaluie cea mai populara reteta de pizza din lume, gustoasa si sanatoasa

×
Codul embed a fost copiat

In ultimii ani, numarul restaurantelor cu specific italian s-a dublat in Romania. Cei mai multi clienti vor pizza si paste, dar bucataria italienilor inseamna mult mai mult.

In bucataria unuia dintre cele mai cautate restaurante cu specific italienesc din capitala, la pranz, e agitatie. Comenzile pentru paste si supe au inceput sa curga, iar Chef Cornel Bobocea organizeaza bucataria pentru ca totul sa iasa perfect.

Aflam primul secret al bucatariei italienesti. Toate ingredientele sunt proaspete. "Ultima recolta pe anul asta. Sunt de pe varful muntelui, le tocam marunt", arata Chef Cornel.

Nici nu apucam sa urmarim pasii, ca o portie de paste este deja gata. Se apuca de o alta comanda, de data aceasta, un pic mai complicata. "O sa facem un brodo de crustacee. Adica o supa cu fructe de mare", explica el.

Spre deosebire de ciorbele romanesti, care se gatesc in restaurante in cantitati industriale si se reincalzesc, in bucataria italieneasca, totul se face pe loc. Asa ca Cheful repeta procedeul la fiecare comanda. Este o alta explicatie pentru succesul italienilor. In aproximativ 20 de minute, supa cu fructe de mare ajunge deja pe masa clientilor, care o servesc alaturi de un vin rose rece.

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

La acelasi restaurant a ales sa manance si al doilea om al Statelor Unite, vicepresedintele Joe Biden. "E o bucatarie foarte simpla, cu ingredientele bune si romanul ati vazut ca pleaca in vacante, pleaca peste tot si, oriunde te-ai duce, gasesti bucataria italiana. S-a obisnuit cu ea", spune Chef Cornel.

Expert in bucataria italieneasca, Chef Patrizia Paglieri ne explica ce inseamna, de fapt, o trattoria: "Trattoria este sinonimul unui restaurant prietenos, fara fite, fara mari pretentii in fete de masa, tacamuri, farfurii, un loc familiar".

Pentru cei care prefera sa gateasca acasa, Chef Patrizia a vrut sa le arate cum se face cea mai populara reteta de pizza din lume: prosciutto e funghi (ingrediente: sos de rosii, mozzarella, ciuperci, prosciutto si masline). Alaturi de ea, l-a avut pe vicecampionul european la pizza, George Toader.

"Punem sos de rosii. Sosul de rosii e foarte important, daca aveti timp, faceti un sos de rosii in casa. Ciuperci si cateva masline si pizza e gata. Uita-te cum este gata pizza. Opa! Si...poftiti la masa! Aveti o pizza cu blat facut in casa, o mancare santoasa, gustoasa si nu prea de regim, dar macar sanatoasa", dezvaluie ea.

Cel mai important atunci cand gatiti este sa folositi produse proaspete, spune Chef Patrizia, care va juriza concurentii de la "MasterChef", din 15 septembrie, la ProTV.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Proteste la Fabrica de Arme din Cugir. Angajații sunt nemulțumiți că nu au de lucru și cer demisia ministrului Economiei
Proteste la Fabrica de Arme din Cugir. Angajații sunt nemulțumiți că nu au de lucru și cer demisia ministrului Economiei

Aproape 200 de salariaţi ai Fabricii de Arme din Cugir, judeţul Alba, au participat, joi, la un protest, reclamând lipsa contractelor care să le asigure activitatea în fabrică.

Un centru de recuperare pentru persoanele cu dizabilități neuro-motorii s-a deschis în Oradea. A fost construit din donații
Un centru de recuperare pentru persoanele cu dizabilități neuro-motorii s-a deschis în Oradea. A fost construit din donații

Persoanele cu dizabilități neuro-motorii primesc o nouă șansă în Oradea. Acolo, s-a deschis un centru de recuperare, construit exclusiv din donații. Pacienții au parte de tratamente moderne, care sunt suportate de o fundație.

Preotul Dan Damaschin a lansat o nouă campanie menită să le aducă bucurie copiilor sărmani din Iași
Preotul Dan Damaschin a lansat o nouă campanie menită să le aducă bucurie copiilor sărmani din Iași

O amplă campanie menită să le aducă bucurie copiilor sărmani este în plină desfășurare la Iași.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.