Chef Patrizia Paglieri de la "MasterChef" dezvaluie cea mai populara reteta de pizza din lume, gustoasa si sanatoasa

×
Codul embed a fost copiat

In ultimii ani, numarul restaurantelor cu specific italian s-a dublat in Romania. Cei mai multi clienti vor pizza si paste, dar bucataria italienilor inseamna mult mai mult.

In bucataria unuia dintre cele mai cautate restaurante cu specific italienesc din capitala, la pranz, e agitatie. Comenzile pentru paste si supe au inceput sa curga, iar Chef Cornel Bobocea organizeaza bucataria pentru ca totul sa iasa perfect.

Aflam primul secret al bucatariei italienesti. Toate ingredientele sunt proaspete. "Ultima recolta pe anul asta. Sunt de pe varful muntelui, le tocam marunt", arata Chef Cornel.

Nici nu apucam sa urmarim pasii, ca o portie de paste este deja gata. Se apuca de o alta comanda, de data aceasta, un pic mai complicata. "O sa facem un brodo de crustacee. Adica o supa cu fructe de mare", explica el.

Spre deosebire de ciorbele romanesti, care se gatesc in restaurante in cantitati industriale si se reincalzesc, in bucataria italieneasca, totul se face pe loc. Asa ca Cheful repeta procedeul la fiecare comanda. Este o alta explicatie pentru succesul italienilor. In aproximativ 20 de minute, supa cu fructe de mare ajunge deja pe masa clientilor, care o servesc alaturi de un vin rose rece.

Citește și
inteligenta artificiala
De la bănci, până la gaze și sănătate: inteligența artificială înlocuiește oamenii, iar interacțiunea directă devine un lux

La acelasi restaurant a ales sa manance si al doilea om al Statelor Unite, vicepresedintele Joe Biden. "E o bucatarie foarte simpla, cu ingredientele bune si romanul ati vazut ca pleaca in vacante, pleaca peste tot si, oriunde te-ai duce, gasesti bucataria italiana. S-a obisnuit cu ea", spune Chef Cornel.

Expert in bucataria italieneasca, Chef Patrizia Paglieri ne explica ce inseamna, de fapt, o trattoria: "Trattoria este sinonimul unui restaurant prietenos, fara fite, fara mari pretentii in fete de masa, tacamuri, farfurii, un loc familiar".

Pentru cei care prefera sa gateasca acasa, Chef Patrizia a vrut sa le arate cum se face cea mai populara reteta de pizza din lume: prosciutto e funghi (ingrediente: sos de rosii, mozzarella, ciuperci, prosciutto si masline). Alaturi de ea, l-a avut pe vicecampionul european la pizza, George Toader.

"Punem sos de rosii. Sosul de rosii e foarte important, daca aveti timp, faceti un sos de rosii in casa. Ciuperci si cateva masline si pizza e gata. Uita-te cum este gata pizza. Opa! Si...poftiti la masa! Aveti o pizza cu blat facut in casa, o mancare santoasa, gustoasa si nu prea de regim, dar macar sanatoasa", dezvaluie ea.

Cel mai important atunci cand gatiti este sa folositi produse proaspete, spune Chef Patrizia, care va juriza concurentii de la "MasterChef", din 15 septembrie, la ProTV.
 

Articol recomandat de sport.ro
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Citește și...
De la bănci, până la gaze și sănătate: inteligența artificială înlocuiește oamenii, iar interacțiunea directă devine un lux
De la bănci, până la gaze și sănătate: inteligența artificială înlocuiește oamenii, iar interacțiunea directă devine un lux

Dacă aveți o problemă medicală, bancară ori aveți nevoie de expertiză unui specialist în servicii de gaze sau electricitate e tot mai greu în zilele de sărbătoare să cereți ajutorul unei persoane în carne și oase.

”Tradițional românesc”. Ca de fiecare dată, mall-urile au fost pline în a doua zi de Crăciun: ”Am venit și noi să mâncăm”
”Tradițional românesc”. Ca de fiecare dată, mall-urile au fost pline în a doua zi de Crăciun: ”Am venit și noi să mâncăm”

După doar o zi de pauză, centrele comerciale din marile orașe s-au redeschis și, previzibil, mii și mii de oameni au năvălit înăuntru.

Dansuri și mâncare tradițională la târgurile de Crăciun, pline de petrecăreți
Dansuri și mâncare tradițională la târgurile de Crăciun, pline de petrecăreți

Mulți refuză să creadă că este pe trecute Crăciunul, așa că stau cât pot de mult prin târgurile de sezon. 

Recomandări
Atac cibernetic de tip ransomware asupra Complexului Energetic Oltenia. Activitatea, parțial afectată
Atac cibernetic de tip ransomware asupra Complexului Energetic Oltenia. Activitatea, parțial afectată

Un atac informatic de tip ransomware, denumit „Gentlemen” a afectat, în noaptea de 26 decembrie, infrastructura IT de business a Societăţii Complexul Energetic Oltenia.

Aproape toată ţara intră sub avertizări de viscol şi vânt. Meteorologii au actualizat prognoza. HARTĂ
Aproape toată ţara intră sub avertizări de viscol şi vânt. Meteorologii au actualizat prognoza. HARTĂ

Meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme severă, valabile în perioada 27 decembrie, ora 10:30 – 29 decembrie, ora 21:00, ce vizează intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ninsoare, viscol, ghețuș și polei.

Autorităţile au început fotografierea şi colectarea de date biometrice de la cetăţeni străini care intră şi ies din SUA
Autorităţile au început fotografierea şi colectarea de date biometrice de la cetăţeni străini care intră şi ies din SUA

Statele Unite introduc fotografierea şi colectarea datelor biometrice ale străinilor la frontieră, informează EFE.