Cersetoria, o ocupatie agreata de autoritatile romane


Ultimul update: Miercuri 10 Octombrie 2012 00:59
Data publicarii: Vineri 11 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Stim ca ati numarat foarte multi cersetori romani prin capitalele europene, dar sa nu credeti ca au plecat toti din tara. Ii intalnim la tot pasul si in orasele noastre si ii vedem in fiecare zi cum ii agreseaza si pe strainii care ne trec pragul.

Nimeni nu-i poate opri, pentru ca legea este blanda. Politistii ii mai aduna din cand in cand si ii trimit acasa, dar ei se intorc mereu acolo unde stiu ca vor primi bani nemunciti.

In Brasov, pe Strada Republicii, cea mai vestita zona din oras, unde au acces doar pietonii, vin zilnic zeci de cersetori. Ei apar dimineata la 9 si pleaca abia cand se innopteaza. Fiecare incearca sa-i impresioneze pe trecatori, constient ca "mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana".

Lucreaza organizat, isi impart teritorul si-l apara cu indarjire.

Pentru turistii straini sunt un cosmar. Se trezesc agresati pe strada sau la terasele din centru si nu-nteleg de ce in tara lui Dracula nimeni nu-i goneste pe cersetori.

Potrivit Codului Penal, cersetoria se pedepseste cu inchisoare de la o luna la trei luni sau amenda. Dar in Brasov nici un cersetor n-a ajuns in instanta si nici amenda n-a platit.

Politistii spun ca au prea multe cazuri de crime sau talharii grave si nu mai au timp sa se ocupe si de ei. Ii mai salta uneori, asa cum se intampla si in Capitala, dar in cateva zile cersetorii sunt iarasi la locul lor.

Tags: cersetori,

DailyMail:
Noaptea regi, ziua cersetori! Dorm in hotel si au cont in banca!
Gara de Nord din Capitala a aratat impecabil... pentru cateva ore!
VIDEO PROTVPLUS.RO