A doua runda de proteste! 1000 de bugetari au iesit in strada

Ultima actualizare: 19-09-2012 23:09

UPDATE: "Vrem sa muncim la noi in tara, nu vrem sa plecam afara!" Mai putini bugetari decat miercui au urlat asta in fata Guvernului. 1.000 de angajati din sanatate, asistenta sociala si educatie i-au cerut Executivului sa le mareasca la loc salariile.

Protestul de joi a fost mai scurt, 2 ore si mai restrans. Singurul incident a fost interventia medicilor pentru un tanar caruia i s-a facut rau. Oamenii au venit din toata tara. Unii au facut chiar si 12 ore, doar sa vina in fata Guvernului. Cum a fost de exemplu un grup din Dorohoi.

Au participat angajati din toate categoriile: de la femei de serviciu, contabili, paznici, asistente medicale si pana la profesori universitari.

Cu totii au avut pancarte cu multi de nu: NU saraciei si foamei, adica nu salariilor reduse, noii legi a pensiilor, noii legi a salarizarii sau noului Cod al Muncii.

12:30 Ministrul Muncii, Ioan Botis, i-a invitat pe reprezentantii CNS Cartel-Alfa la discutii la sediul ministerului.

Discutiile vor avea ca tema revendicarile sindicalistilor si posbilitatile de continuare a dialogului. Aproximativ 1.000 de sindicalisti din asistenta sociala, educaţie si sanatate protesteaza in Piata Victoriei.

11:10 Aproximativ 500 de sindicalisti s-au adunat in Piaţa Victoriei, pentru mitingul organizat de CNS Cartel-Alfa.

Sindicalistii au autorizatie de protest pentru minim doua ore. Oamenii striga "Jos Guvernul" si "Demisia".

08:00 Sindicalistii vor protesta si vineri, cand li se vor alatura sindicatele politistilor, si luni, organizatorii apreciind ca la manifestatii vor lua parte cam 26.000 de oameni.

Totodata, Cartel Alfa a protestat impotriva reactiei fortelor de ordine la mitingul de ieri al CNSLR Fratia, cand jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene impotriva celor ce incercau sa rupa cordoanele.

Protestele s-au transformat miercuri intr-o busculada, cand multimea a incercat sa forteze cordoanele, in fata Palatului Victoria. Fortele de ordine erau pregatite sa intervina cu scuturi pentru a impinge multimea. Au folosit in cele din urma gazele lacrimogene.

De la New York, unde participa la deschiderea sesiunii Adunarii generale ONU, premierul Emil Boc le-a transmis sindicalistilor ca l-a mandatat pe ministrul muncii sa continue negocierile, dar ca "masurile de austeritate sunt necesare".

Mitingurile continua si in zilele urmatoare, asa ca pana marti asteptati-va la blocaje in Bucuresti.

Vezi aici calendarul miscarilor sindicale si harta zonelor de evitat pentru soferi.

Ce proteste sunt joi in Bucuresti si zonele de evitat pentru soferi

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO