Ce proteste sunt joi in Bucuresti si zonele de evitat pentru soferi

Ultima actualizare: 28-10-2012 22:14
Miting la Guvern

Piata Victoriei este din nou scena unui pichet al sindicalistilor. Federatiile din Educatie si Sanatate afiliate la Cartel Alfa protesteaza in fata Guvernului, joi, intre orele 11 si 18.

Iata calendarul protestelor pentru perioada 23 - 28 septembrie:

Joi, ora 11:00 Piata Victoriei - Miting Cartel Alfa.

La protestele care vor dura cel putin doua ore vor participa joi federatiile din sanatate, asistenta sociala si educatie.

Zona aglomerata va fi cea dintre Gara de Nord si Piata Victoriei, incepand de la ora 10:00, odata cu sosirea participantilor la actiune.

Soferii sunt sfatuiti sa evite Piata Victoriei si imprejurimile, intre orele 10:00 si 14:00.

Toate autobuzele RATB care tranziteaza zonele unde protesteaza sindicalistii circula pe trasee deviate. Regia Autonoma de Transport Bucuresti a suplimentat numarul mijloacelor de transport in comun, astfel incat sa poata prelua un numar mai mare de calatori.

Vineri, ora 10:00 Piata Victoriei

Sindicatele din sectorul economic, politie si sectorul penitenciar ies in strada in semn de protest fata de micsorarea salariilor.

Luni si marti, la pranz se asteapta noi blocaje in trafic, pentru ca aproximativ 12.000 de sindicalisti din BNS anunta un mars intre Guvern si Ministerul Agriculturii.

Urmeaza greva generala

Reprezentantii Cartel Alfa au afirmat ca pe 27 septembrie vor intra in greva generala pe termen nelimitat.

Este posibil sa li se alature si membrii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie.

Care sunt cererile sindicatelor

Sindicalistii vor stoparea disponibilizarilor, stabilirea de programe concrete de investitii finantate corespunzator pentru pastrarea si crearea a noi locuri de munca, alte solicitari sunt legate de nemodificarea legii pensiilor in sensul sa nu creasca varsta de pensionare, sa nu se schimbe modul de calcul al pensiei, sa nu fie eliminate categoriile speciale si deosebite.

Palatul Victoria este gol, premierul e la New York

Protestele organizate de confederatii in aceasta saptamana au loc in absenta premierului Emil Boc, care de miercuri pana vineri participa la reuniunea plenara la nivel inalt a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite, organizata la New York.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO