Cea mai bună îngheţată din Europa se face la Galaţi. "Woopie ice" a cucerit Parisul
Studenţii Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor au obţinut marele premiu la Paris, la cea mai importantă competiţie a inovatorilor din alimentaţie.
Cucerit de îngheţată inventată în laboratoarele Universităţii Dunărea de Jos, din Galaţi, juriul alcătuit exclusiv din mari producători din industrie a trecut tara noastă pe primul loc. Aşa că au apărut şi primele oferte de lansare pe piaţă.
"Vă mulţumim pentru că aţi avut încredere în produsul nostru. Suntem foarte mândri că suntem declaraţi câştigători ai acestei competiţii pentru prima dată şi că reprezentăm România."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Echipa Universităţii Dunărea de Jos a fost copleşită de anunţul că îngheţata inventată la Galaţi, botezată "woopie ice", a câştigat cea mai prestigioasa întrecere din domeniul alimentaţiei viitorului.
Miercuri, fetele au fost întâmpinate cu aplauze şi flori la Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor.
Reţeta este una aparent simplă, însă procesele tehnologice rămân secretul specialiştilor. Îngheţată poate fi consumată şi de persoanele cu intoleranţă la lactoză şi apare, deocamdată, cu aromă de prune şi gutui.
"Este o îngheţată făcută din zer concentrat şi delactozat, cu smântână, gutui, prune, zahăr şi ouă."
Îngheţata este un produs cu eticheta curată, fără stabilizatori, aditivi şi coloranţi de sinteză. Şi soluţia de ambalare este una ecologică, aşa că preţul corect ar fi de aproximativ un euro la 100 de grame.
Marina Chirilă, studentă: "Am redus cantitatea de zahăr. Au venit şi fructele cu o cantitate de zahăr şi, totodată şi zerul, făcând hidroliza."
În echipa cooptata pentru competiţia de la Paris s-a aflat şi o tânără doctoranda la Facultatea de Ştiinţe Economice din Galaţi, care s-a ocupat de marketingul produsului.
Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi este deţinătoarea brevetului, însă reţeta poate fi cumpărată de producătorii de îngheţată.
Ca şi în cazul altor invenţii ale Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor, studenţii vor primi o parte din bani.
În trecut, ei au mai luat premii şi pentru un baton proteic şi un pateu vegetal pe bază de linte. Ambele pot fi găsite la rafturile cu produse bio ale hipermarketurilor.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!