Ce arma secreta au cei de pe Otopeni impotriva ciorilor?


Ultimul update: Duminica 19 August 2012 08:53
Data publicarii: Joi 03 Februarie 2011 18:26
Categorie: Stiri Sociale

Dupa vanatori si capcane, iata ca a venit randul cainilor special dresati sa inceapa razboiul cu ciorile si cotofenele care pun in pericol zborurile de pe Otopeni.

Cei patru border collie, cumparati recent, si-au intrat deja in rol si au primit chiar legitimatii speciale de angajati ai aeroportului.

O data pe luna un avion loveste o pasare. De cele mai multe ori nici pasagerii, nici pilotii nu isi dau seama. Insa cel putin o data pe an un motor este afectat serios daca nu distrus, iar atunci se ingroasa gluma.

In aceste conditii chiar si masinile cu megafoane pot fi o solutie. Din pacate ciorile si cotofenele sunt suficient de istete incat sa nu se mai lase pacalite de aceleasi inregistrari cu tipetele unor pasari panicate.

Singurii care au reusit sa se impuna pana acum sunt acesti patru catei. Cu mirosul lor ascutit iau urma ciorilor si le pun pe fuga.

Dupa prima jumatate de an pe aeroport, Taz a ajuns de acum o veritabila mascota.

Pentru asta sefii aeroportul achita fara sa comenteze zece mii de euro lunar pentru vanatori, caini dresati si capcane. Merita cu prisosinta decat sa auzim de un incident aviatic.

 

Ornitologii: Ciorile din Constanta nu au murit de foame. Sunt oportuniste!
Sfarsitul lumii? Grauri turmentati si ciori moarte la Constanta
Ciorile ne-au invadat parcurile! Vezi cum le alunga primaria
VIDEO PROTVPLUS.RO