"Dumnezeu mi i-a dat si eu trebuie sa lupt pentru ei". Caz unic la maternitatea Cantacuzino din Bucuresti

Ultima actualizare: 13-02-2016 07:03

La maternitatea Cantacuzino din Bucuresti, unde au venit pe lume 4 fratiori, doi baieti si doua fetite. Mama eroina a reusit sa duca sarcina pana la 29 de saptamani, lucru rar in cazul cvadrupletilor.

Femeia a urmat un procedeu de fertilizare in vitro in Ungaria. Din fericire bebelusii, ei au trecut peste perioada critica, iar joi vor pleca toti, acasa.

Ce daca sunt mici, au plamanii puternici si sanatosi. Dovada se aude la ora mesei, atunci cand bebelusii isi cer portia de lapte.

Mama: “Aici avem ajutor, ne mai ajuta doamnele asistente, le mai dam o minciunita pana pregatim biberoanele.”

Faceti cunostinta, in ordinea sosirii pe lume cu Eva, Adrian, Vladimir si Anastasia. Sunt niste omuleti cu multa personalitate.

Mama: “El este galagios, fetele sunt mai rautacioase, iar aici avem cel mai linistit ursulet si mai mancacios.”

Mama, in varsta de 29 de ani, a incercat 5 ani sa ramana insarcinata. A reusit abia dupa ce a ajuns la o clinica din Ungaria, unde a trecut prin mai multe proceduri. Trei dintre copii au fost conceputi prin inseminare artificiala, iar al patrulea prin fertilizare in vitro. Recunoaste ca la inceput a speriat-o gandul ca va avea patru insa nu a vrut sa renunte la niciunul.

Mama: ''Dumnezeu mi i-a dat si trebuie sa lupt pentru ei, mai ales ca la prima ecografie le-am auzit si inimioarele. Cand au inceput sa misune prin burtica. Lovituri puternice, capete, manute picioruse. Lucruri pe care numai cand esti mama le simti.”

Dr. Craciun: ''Cred ca sunt primii dusi pana la varsta asta de gestatie. Fetele au fost mai mici, dar asa cum este in viata fetele au fost mai puternice si mai rezistente, baietii mai prostuti, a trebuit sa ii ventilam. Fetele au si mancat mai bine decat baieteii. Acum toti mananca foarte bine, au crescut foarte bine.”

In 5 decembrie cind au aparut pe lume cel mai mic a avut 1 kg 100 de grame, iar cel mai voinic 1 kg 460 de grame.

La aproape 10 saptamani cei patriu bebelusi sunt gata sa paraseasca spitalul si sa isi cunoasca patuturile de acasa, mai ales ca acum sunt destul de voinici, spun medicii. Fiecare bebelus a luat in greutate cam un kilogram, de la nastere.

In Romania, o mama din 6.400 aduce pe lume tripleti. In schimb, frecventa cvadrupletilor este de una la o jumatate de milion de nasteri. Si mai rar se intampla ca toti 4 sa fie sanatosi.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO