Cat munceste un roman cu venit minim ca sa ajunga sa-si permita o bere

07-02-2014 21:16


bere

O bere rece, dupa o zi de munca, este rasplata pe care multi romani si-o acorda. Cu toate astea, noi resimtim mai mult costul pe care il platim pentru o halba de bere fata de un australian, un belgian sau chiar un taiwanez.

Quartz.com a realizat un “index al berii”, in care compara cat de mult trebuie sa munceasca oamenii de diferite nationalitati, care castiga salariul minim, pentru a-si putea permite o sticla de bere. Analiza a depins insa, intr-o buna masura, si de pretul bauturii pe piata locala.

Rezultatul? Cei din Georgia trebuie sa munceasca mai bine de jumatate de zi ca sa-si permita o halba de bere, in timp ce locuitorii din Puerto Rico nu au nevoie decat de 12 minute.

Romanii, in schimb, trebuie sa lucreze macar o ora pentru asta, la fel ca israelienii sau brazilienii.

Mai prost decat noi, la acest capitol, stau rusii, bulgarii, chinezii, , dar si cei din Hong Kong sau Mexic – fiecare dintre acestia trebuind sa munceasca mai bine de o ora si jumatate sau chiar doua ore.

In schimb, pentru cei din Puerto Rico, Luxembourg, Australia, Cipru, Belgia, Germania, Japonia, Canada, Portugalia, Spania, SUA, Taiwan, Olanda, Irlanda, Marea Britanie, Cehia, Malta, Slovenia, Slovacia, Noua Zeelanda si Coreea de Sud, o halba de bere inseamna o nimica toata. Locuitorii de aici au nevoie de mai putin de 30 de minute pentru a-si permite o bautura.

Sursa: qz.com

VIDEO PROTVPLUS.RO