Casele le-au fost înghițite de pământ, iar autoritățile i-au abandonat în containere metalice
Situaţie disperată pentru opt familii de sinistraţi din comună Alunu, judeţul Vâlcea, ale căror case au fost înghiţite în luna mai de o masivă alunecare de teren.
O haldă de steril a luat-o atunci la vale şi le-a distrus gospodăriile. De atunci bieţii oameni stau pe unde au apucat, pe la rude sau în module în care tremura noaptea de frig. Nicio autoritate nu le-a oferit vreun ajutor, iar iarna îi prinde cum nu se poate mai rău.
Niciuna dintre familiile rămase sub cerul liber după alunecarea de teren de acum o jumătate de an nu a fost despăgubită de autorităţi. Oamenii au fost de acord la vremea respectivă să le fie demolate casele pentru a se putea lucra la stabilizarea alunecării de teren. După o jumătate de an, unii dintre ei locuiesc în containere metalice.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Unii dintre ei au ajuns într-un centru social al primăriei.
Smaranda Mărculescu, sinistrată: ”Fata nu a mai rezistat, mă tot întreabă hai acasă, ce să-i mai spun. Ruşine să le fie celor care ne au scos afară din casă că ne au promis despăgubiri, Ruşine să le fie că au lăsat copii pe drumuri.”
Nicoleta Avram, sinistrată: ”Ne-am făcut şi noi conservarie, avem bidoane de varză, avem ce ne trebuie, ne luăm porc să îl tăiem, că trebuie să fii gospodar. Ai fost gospodar nu poţi să te laşi la milă cuiva să îţi aducă mâncare cu coşul.”
Până acum sinistraţii au avut mai multe discuţii cu reprezentanţii Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean Vâlcea, dar fără nici un rezultat.
David Ciobanu, viceprimar comună Alunu: ”În aceste module nu se poate locui în perioada de iarnă, speram că cei de la instituţiile superioare, Guvern, să dea curs solicitărilor noastre să despăgubească familiile ca să îşi cumpere case.”
Calculele autorităţilor arată că despăgubirile de care au nevoie sinistraţii ajung la 3 milioane de lei. Până acum nimeni nu a fost tras la răspundere pentru dezastrul din vară.