Carnea de pui neagra, noua delicatesa de la noi. De ce sunt romanii reticenti cand o vad in farfurie
Cea mai noua moda in materie culinara este carnea de pui neagra. Pasarea face parte din rasa Matase Japoneza si poate fi vazuta si in curtea unui iesean, care s-a incumetat sa creasca aceasta rasa.
El are deja 1000 de gaini negre si spera sa dea lovitura pe piata. Ce-i drept, oamenii sunt reticenti cand vad ce culoare are carnea.
Loredan are 41 de ani, lucreaza in domeniul medical si este interesat de un stil de viata sanatos. In urma cu 5 ani a auzit ca aceasta gaina, din rasa Matase Japoneza, este foarte apreciata peste hotare.
Loredan Lazaroaia, proprietar: "E foarte scumpa si e la mare cautare, dar nu la noi inca. Sunt gaini cautate de persoane mai cu bani, nu-si permite oricine sa comande intr-un restaurant o carne de matase japoneza, stiu ca se vorbeste de 200, 300 de dolari o portie."
Proprietarul spune ca aceste gaini se cresc usor si sunt profitabile. O gaina matura din rasa Matase Japoneza cantareste cel mult doua kilograme. Un exemplar costa 100 de lei, iar un ou se vinde cu 7 lei.
Romanii sunt deocamdata reticienti si, pana nu sunt convinsi ca friptura de gaina neagra e gustoasa, nu o comanda.
Loredan Lazaroaia, proprietar: "Acum, in ultimul timp au aparut mici portite. In primul rand culoare, e primul impediment care apare. Cand ii spui unui consumator de culoarea ei clar apare respingerea. Chiar daca ii spui ca e buna, ca si carnea de vanat, trateaza afectiuni, nu ma conteaza, deja s-a blocat si nu se mai gandeste la beneficii, ideea de carnea neagra in farfurie alba".
Carnea, inchisa la culoare, este foarte gustoasa, iar ouale sunt sarace in colesterol, la fel ca cele de prepelita. Pe viitor, crescatorul vrea sa-si vanda gainile restaurantelor asiatice.