Zeci de biciclisti din Alba si-au testat limitele intr-o cursa de 27 de kilometri: "E sanatos, ma ajuta sa slabesc"

13-09-2015 12:53


bicicleta

Peste 100 de biciclisti, care au vrut sa promoveze un stil de viata sanatos, s-au intrecut sambata pe dealurile din jurul orasului Alba Iulia. Au avut de parcurs 27 de kilometri, iar traseul nu a fost tocmai usor.

Dar la final, fiecare participant a fost declarat castigator. Startul s-a dat pe dealul Mamut din Alba Iulia. Si nu intamplator organizatorii au ales aceasta zona. De curand, deasupra orasului a fost amenajata o pista spectaculoasa pentru biciclete.

Iar traseul a testat, intr-adevar, limitele participantilor. O confirma Ferencz, din Odorheiul Secuiesc. El a fost primul care a trecut linia de final, dupa o cursa de o ora si jumatate.

Istvan Ferencz, concurent: "A fost foarte frumos, pe cateva portiuni a fost noroi, dar mountainbike-ul nu este sala de sport."

Si Cosmina este antrenata. De doi ani, parcurge, in fiecare zi, cate 10 kilometri cu bicicleta.

Cosmina Toma, concurenta: "In fiecare zi ma duc cu bicicleta la serviciu. Pentru sanatate, e o viata frumoasa pe bicicleta, mi-am descoperit aceasta pasiune mai tarziu."

Mai nou, si vacantele le petrece tot pe doua roti.

Florin Toma, sotul Cosminei: "Am fost pana in Ungaria, in localitatea Gyula. Anul acesta am fost la Baile Felix. Cu alti ochi poti sa vezi peisajele si ceea ce te inconjoara."

Andrei a renuntat la masina acum 7 ani, iar de atunci nu se mai desparte de bicicleta.

Andrei Dinet, concurent: "E sanatos, ma ajuta sa slabesc. Merg peste tot cu bicicleta, la servciu, in interes de serviciu."

Lucian, concurent: "E mult mai usor cu bicicleta si face bine si la conditia fizica. Parcurg pe zi intre 10 si 30 de km."

Scopul competitiei a fost promovarea unui stil de viata sanatos. Asa ca toti participantii au fost declarati castigatori. Cei care au obtinut insa cel mai bun timp au primit bani, diplome si medalii.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO