Canadienii aloca inca 100 de milioane de dolari pentru Rosia Montana

Dată publicare: 17-06-2009 00:00
Dată actualizare: 02-04-2012 01:57


In timp ce multi investitori nu stiu cum sa-si retraga mai repede banii din tara, exista si companii care mizeaza in continuare pe Romania. Gabriel Resources a alocat inca 100 de milioane de dolari pentru proiectul de la Rosia Montana.

Chiar daca proiectul minier Rosia Montana este practic inghetat de peste zece ani din cauza disputelor cu autoritatile, canadienii sunt increzatori in sansele lor, mai ales ca valoarea aurului si argintului din pamant depaseste sapte miliarde de dolari. Asa ca i-au convins recent pe actionarii de peste ocean sa trimita mai multi bani in Romania.

Reprezentantii companiei sustin ca Romania va avea mult de castigat dupa ce va incepe exploatarea. Cam 4,4 miliarde de dolari. Aproape doua miliarde din redevente si impozite. Restul sunt salariile platite angajatilor romani, dar si comenzile catre furnizorilor locali.

Numai factura la energie electrica ajunge de exemplu la 500 de milioane de dolari. Investitia candienilor este binevenita in contextul in care nivelul investitiilor straine a scazut cu peste 40% de la inceputul anului.


VIDEO PROTVPLUS.RO