Gest impresionant la o scoala din Gorj. Elevii au adunat PET-urile de pe soseaua Transalpina si au construit o sera din ele

Ultima actualizare: 09-12-2014 06:52

Elevii de la scoala din Novaci, judetul Gorj, au construit o sera cu totul speciala.

Au amenajat-o din sticle de plastic culese vara trecuta de pe marginile soselei Transalpina si de pe raul Gilort. Iar acum planteaza de zor flori, pe care vor sa le vanda la primavara, ca sa cumpere mingi si ce le mai trebuie pentru scoala.

Invatatoarea s-a inspirat dupa un model din Olanda, dupa ce a adunat, impreuna cu elevii, peste 300 de kilograme de PET-uri de pe soseaua Transalpina si de pe raul Gilort. Copiii au planuri mari.

Patricia Corobea, eleva: "Noi folosim florile pentru a le vinde de 1 si 8 martie. Cu banii cumparam mingi de fotbal, pentru scoala"
.

PET-urile au si niste avantaje fata de clasica polietilena sau sticla: permit ploii sa patrunda in mod natural, iar vara tin umbra. Peste iarna trebuie acoperite totusi cu o folie.

Anul viitor, cei mici vor sa adune o tona de PET-uri, din care care sa isi amenajeze un loc de joaca.

Elena Basaraba, director scoala generala Novaci: "Acum doua seri, mergand cu masina spre casa, o doamna respectabila a coborat si a golit sacul chiar la capatul podului. Am oprit masina si am intrebat o de ce nu da PET-urile fetei care e la noi la scoala."

Pana acum, copii au cultivat in sera lor cateva verze si morcovi, pe care ii vor dona unui centru de batrani.

Si la Timisoara, locuitorii au avut o initiativa aseamanatoare. Vara trecuta, au construit un pod peste Bega, din 104.000 de PET-uri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO