Camine de lux pentru batranii singuri din Romania: gradina, helesteu cu pesti si gratar. Cat costa aceste serviicii pe luna

×
Codul embed a fost copiat

La fel ca in strainatate, si in Romania, batranetea poate fi o vacanta lunga si placuta, pentru cei care platesc.

In toate colturile tarii au aparut camine de lux, care se intrec sa le ofere seniorilor confort, activitati agreabile si o atmosfera calda. Chiar daca multi au fost reticenti la inceput, in timp si-au dat seama ca la azil e mai bine pentru ei, decat singuri si neajutorati, intre patru pereti.

Centrul de ingrijire pentru batrani de la Brebu, judetul Prahova, este de fapt o pensiune cu o curte imensa, foisoare, helesteu cu pesti si loc de gratar. Raiul barbatilor! Doamnele .. prefera sa fie utile: "Ies acolo pe o banca si lucrez, ca fara lucru eu nu pot trai. Le-am facut sosete.. fara bani!"

La Timisoara, varstnicii pot locui singuri in mici garsoniere, cu dormitor si bucatarie, care sa le aminteasca de casa. Cand vor sa socializeze, coboara in living. Si aici gasim persoane foarte active, cum este domnul Geza, pictor si sculptor amator.

Administratorii caminului le asigura asistenta medicala non-stop, dar si senzatia unei vieti active.

Citește și
casatorie britanici
Cei mai batrani proaspat insuratei. La 102 ani, un britanic a decis sa se insoare cu iubita sa, in varsta de 91 de ani

Florina Ionescu, administrator: "Avem si asistenti sociali care le ofera companie si activitati in grup, socializare, iesiri in oras, in parcuri".

Un camin din Cluj ofera multa spatiu verde, un lac plin de pesti si chiar o cascada minunata.

"Livada cu pomi fructiferi din care pot culege oricand fructele pe care le doresc in functie de preferinte, o gradinita de legume unde ii incurajam sa isi sadeasca si culeaga propriile roade, precum si locuri de cazare pentru apartinatori."

Lorant Szentagotai, director medical: "Locuri libere, nu avem. Avem peste 106 locuri in evidenta, pe care le incercam sa le rezolvam in functie de gravitate."

Singura problema este pretul unei asemenea batraneti linistite: tariful porneste de la 1600 de lei pe luna si poate ajunge la 4000 de lei. Unele camine accepta ca plata o donatie imobiliara: titularii isi pot ceda locuinta in care au trait o viata, pentru a-si petrece ultimii ani intr-un azil decent.

 

Citește și...
Solutia gasita de tinerii din Galati pentru a-l convinge pe primar sa repare strazile.
Solutia gasita de tinerii din Galati pentru a-l convinge pe primar sa repare strazile. "Prea multe gropi si prea putin spray"

De sambata noapte, orasul Galati este plin de flori colorate si buburuze pe asfalt. Pare a fi un peisaj de poveste, dar, din pacate, e vorba despre zecile de gropi care subit au prins viata.

Cei mai batrani proaspat insuratei. La 102 ani, un britanic a decis sa se insoare cu iubita sa, in varsta de 91 de ani
Cei mai batrani proaspat insuratei. La 102 ani, un britanic a decis sa se insoare cu iubita sa, in varsta de 91 de ani

Doi britanici trecuti prin viata demonstreaza ca dragostea nu cunoaste varsta.

Femeie internata intr-un azil de batrani filmata implorandu-si nepoata sa-i dea de mancare.
Femeie internata intr-un azil de batrani filmata implorandu-si nepoata sa-i dea de mancare. "Ma lasa sa mor de foame aici"

O bunica de 89 de ani, care este internata intr-un azil de batrani, a fost filmata in timp ce isi implora nepoata sa-i dea ceva de mancare, la putin timp dupa ce i s-a spus ca mai are de trait doar cateva saptamani.

Recomandări
Raport: China are 100 de ”secții de poliție” secrete în zeci de țări. România ar fi fost de acord cu ”Securitatea chineză”
Raport: China are 100 de ”secții de poliție” secrete în zeci de țări. România ar fi fost de acord cu ”Securitatea chineză”

China operează peste 100 de așa-numite secții de poliție în întreaga lume pentru a-și monitoriza, hărțui și repatria cetățenii în exil, potrivit unui raport al grupului de campanie pentru drepturile omului din Madrid, Safeguard Defenders.  

Zeci de muncitori români protestează de 8 zile în Croația pentru a primi salariile restante.
Zeci de muncitori români protestează de 8 zile în Croația pentru a primi salariile restante. "Dacă ne oprim, uită de noi"

Zeci de muncitori români se află într-o situație dificilă în Croația. Angajați să modernizeze rafinăria de petrol din Rijeka, aceștia nu și-au mai primit banii cuveniți în ultimele două luni.

Explozie pe un aerodrom din Rusia. Sunt trei morţi şi şase răniţi | VIDEO
Explozie pe un aerodrom din Rusia. Sunt trei morţi şi şase răniţi | VIDEO

Trei persoane ar fi fost ucise şi şase rănite după ce o cisternă cu combustibil a explodat pe un aerodrom din Rusia.