BUGETUL romanilor pentru masa de Paste. Cat costa kilogramul de miel si ce oferte se gasesc in piete

18-04-2014 07:49

200 de milioane de euro au cheltuit romanii anul trecut, de Paste, si nici anul acesta nu par sa dea inapoi atunci cand vine vorba de cumparaturi.

In Joia Mare, multi au cutreierat magazinele. In Bucuresti, de exemplu, mii de oameni s-au inghesuit sa cumpere miei, oua si verdeturi.

Pietele au fost ticsite de gospodine si domni cu lista in buzunar. Si aglomerat a fost si pe strazi.

Conform unui studiu recent, o familie va cheltui aproximativ 360 de lei pentru sarbatori, suma apropiata de cea de anul trecut. Doar cA preturile n-au ramas pe loc in ultimele 12 luni.

Mii de oameni s-au inghesuit joi in Piata Obor, inca de dimineata. Cu un ochi la vitrine si cu altul la cel din fata, ca sa nu-l calce pe bataturi, au incercat sa cumpere ce aveau pe lista.

Nu-i loc de negociere la carne, dar gasim intelegere la precupetele din spatele tarabelor de zarzavaturi, care mai lasa la pret. Cu o conditie, sa luam mai mult. Si evident, sa inchidem ochii la faptul ca preturile s-au dublat in ultima saptamana. Ca sa ne ajunga pentru ciorba, drob, stufat, dar sa ramana si cateva fire langa o felie de branza tot dam 50 de lei numai pe verdeata.

Peste aceeasi aglomeratie dam si in Piata Aparatorii Patriei, din Capitala. Spre bucuria ciobanilor, au venit de 3 ori mai multi musterii fata de acum 2 zile.

In 4 ore, 500 de miei si-au gasit cumparatori. Adica s-au vandut 2 miei pe minut. Dar nu oricum, ci negociat. Asa a ajuns de la 25 lei kilogramul la 23 de lei.

Celor care au pornit la vanatoarea de cadouri le-a cam pierit zambetul cand au vazut cat de pline sunt magazinele si... parcarile. Si acesta e doar inceputul. Pe cei care n-au avut timp de cumparaturi, ii vom gasi vineri seara in magazine, dar si sambata, pana la ora inchiderii.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26