Ierusalimul, Bethleemul, Muntele Athos si Vaticanul, destinatiile preferate de romani, de Paste

Ultima actualizare: 20-04-2014 00:32

Miile de pelerini romani, care isi petrec sarbatorile in locuri sfinte, isi vor incepe calatoria cu o rugaciune si o vor incheia probabil cu o revelatie.

Ierusalimul, Bethleemul, Muntele Athos si Vaticanul sunt destinatiile cele mai cautate.

55 de pelerini bucuresteni au inceput calatoria spre leaganul crestinatatii cu o slujba tinuta in capela Aeroportului Henri Coanda.

Vor merge la Betleem si vor primi lumina sfanta a Invierii la una dintre bisericile construite chiar deasupra mormantului sfant.

Enoriasii ortodocsi vor fi si cazati in camerele complexului romanesc din Ierihon, care cuprinde si un mini-spital, un cabinet stomatologic, sala de mese si o constructie cu trei etaje in care incap 70 de pelerini.

La fel de bine vandute sunt insa si pelerinajele spre Muntele Athos, unde romanii au devenit de cativa ani cei mai numerosi calatori. Acolo se indreapta si un grup din Iasi. Cei mai multi turisti, trecuti de prima tinerete, au primit bani pentru drumul spiritual de la copiii care lucreaza peste hotare.

Calatoriile duhovnicesti pentru aceasta perioada costa intre 750 de euro, pentru 8 zile, si 1100 de euro, pentru 11 zile.

Diferenta dintre pachetele contractate prin tour operatori obisnuiti si cele oferite de oficiile Patriarhiei Romane este ca, in cel de-al doilea caz, grupul este insotit la plecare de un teolog si asteptat la destinatie de un preot.

La fel stau lucrurile si in comunitatea catolica. In saptamana mare cateva mii de romani merg la Vatican. Se impartasesc si vor asculta, in noaptea sfanta, slujba tinuta de Papa Francisc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO