"Cat poate sa impresioneze premierul Boc batand cu pumnisorul in masa"

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Dupa ce sindicalistii au plecat suparati de la discutii, premierul Boc le-a cerut sa se intoarca, spunand ca nu a trimis pe nimeni acasa. "Daca unii au orgolii intre dansii...sa le rezolve in alta parte".

Premierul Emil Boc i-a chemat inapoi pe liderii sindicali care au plecat, vineri, de la negocieri, explicand presei ca nu se simte vinovat ..absolut cu nimic.

"Eu nu am orgolii si am invitat pe toata lumea, nimeni nu este refuzat la masa negocierilor. Unii s-au suparat si au plecat, dar eu nu am trimis pe nimeni acasa, ei au plecat. Daca unii au orgolii intre dansii in materie sindicala, este treaba lor, sa le rezolve in alta parte", a mai spus Boc.

Doua confederatii, CNSLR si CSDR, s-au retras de la discutiile cu premierul Emil Boc, dupa numai 10 minute, nemultumite de atitudinea acestuia, care "a batut cu pumnul in masa" si le-a spus "daca nu va convine vedeti-va de drum".

"Am crezut ca participam la negocieri normale. A fost permisa prezenta reprezentantilor unor confederatii care nu aveau legatura cu discutiile. Premierul ne-a amenintat, a batut de mai multe ori cu pumnul in masa, ne-a spus ca el este organizatorul, el face regulile si daca nu ne convine putem sa plecam. Ne-a spus: «Terminati cu prostiile astea!", a aratat liderul CNSLR Fratia Marius Petcu, explicand, astfel, motivul retragerii de la discutiile de vineri.

Citește și
proteste Iasi
Prima zi a Guvernului de la Iasi: mii de huiduieli!
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Potrivit lui Petcu, confederatia pe care o conduce "nu primeste niciun pumn in gura de la niciun Guvern".

Liderul sindical a aratat ca problema de fond este tipul reactiei pe care a avut-o premierul Emil Boc, nu reprezentativitatea pe care au avut-o celelalte confederatii. 

De unde a plecat supararea liderilor CNSLR si CSDR?

Fiecare confederatie sindicala a fost invitata sa vina la intalnire cu doar cu 3 reprezentanti. In schimb, cei de la Cartel Alfa au venit cu 4 oameni.

Liderul CSDR, Iacob Baciu, a spus ca organizatia pe care o reprezinta a primit, joi, un document in care i s-a solicitat sa desemneze doi reprezentanti pentru discutii (plus liderul de sindicat). Dar in momentul in care a ajuns la intalniri, "am constatat ca erau ramuri de activitate care nu au nimic in comun cu discutiile de azi", a spus Baciu.

Vazand ca s-a creat o stare de tensiune, unul din cei neinvitati, secretarul general al sindicatului Tarom, Aurel Curdov, a iesit de bunavoie din sala, dar a tinut sa precizeze ca motivul pentru care a venit neanuntat este "disperarea oamenilor" pe care ii reprezinta, personalul nenavigant din Romania.

Curdov spune ca noua Lege a pensiilor ii va obliga pe tehnicienii din aviatie sa lucreze pana la 65 de ani, lucru de nepermis.

Premierul Emil Boc si liderii confederatiilor sindicale s-au intalnit, vineri, la Ministerul Muncii, pentru a discuta despre majorarea salariului minim, legea salarizarii si legea pensiilor.

Pe de alta parte, conducerea CNSLR-Fratia a anuntat ca in data de 1 mai peste 10.000 de sindicalisti afiliati la confederatie vor participa la un miting si un mars organizate in Capitala. Apoi, timp de noua zile, actiunile vor continua cu pichetari ale sediilor prefecturilor din tara si al Guvernului.

Lasand la o parte circul aparut intr-o perioada in care oamenii ies in strada de furie ca nu mai bani de mancare, confederatiile ramase la discutii au reusit sa se inteleaga partial cu premierul.

Emil Boc promite ca mamele care stau in concediu de crestere a copilului vor putea iesi la pensie la 63 de ani, in loc de 65, varsta valabila atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Cei care lucreaza in conditii speciale vor avea si ei dreptul sa se retraga din activitate cu pana la 13 ani mai devreme ca ceilalti.

Iar punctul de pensie nu va scadea sub 40% din valoarea salariului mediu brut, incepand din 2011.

Totusi, pana cand salariul minim pe economie nu va creste de la 600 la 705 lei, iar bugetarii care si-au pierdut sporurile trecute in contractele colective de munca nu vor reveni la aceleasi lefuri ca anul trecut, calendarul protestelor ramane valabil.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Buzau: vacanta pentru elevi, proteste in strada pentru profesori!
Buzau: vacanta pentru elevi, proteste in strada pentru profesori!

Pentru ca pana acum responsabilii din educatie nu au dat semne ca le vor plati integral salariul, profesorii anunta ca nu vor intra de luni la cursuri - asa cum planuisera initial.

Prima zi a Guvernului de la Iasi: mii de huiduieli!
Prima zi a Guvernului de la Iasi: mii de huiduieli!

UPDATE: Guvernul Boc a jucat miercuri in deplasare, iar tribunele i-au fost ostile. Pentru prima data dupa '89, sedinta Executivului a fost organizata intr-un alt oras al Romaniei decat Capitala, mai exact la Iasi.

Profesorii nu renunta asa usor la proteste
Profesorii nu renunta asa usor la proteste

UPDATE: Studentii si transportatorii au renuntat la proteste, iar cei de la metrou ar putea lua o decizie asemanatoare miercuri. In schimb, profesorii se tin tari pozitii si anunta ca isi vor cere drepturile in strada.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.